Generelle

Pierre Larsen er Sporløs

Hvad blev der egentlig af ... Pierre Larsen

Året er 1993, og Pierre Larsen står i Parken. Han kan som den første anfører i FCK's historie lade sig hylde for et danske mesterskab, da Pierre Larsen i selskab med spillere som Michael Manniche, Ivan Nielsen og »Palle Plankeværk« Petersen kan lade sig hylde som danske mestre, trods et 4-6 nederlag hjemme i Parken til AaB, men efter en sæson, hvor Pierre Larsen som anfører og holdets lederfigur har været en af hovedarkitekterne bag mesterskabet.

Efterfølgende valgte den dengang 34-årige Larsen at stoppe karrieren på højeste plan, og i stedet fortsætte som spillende træner i Skovlunde.

»Jeg havde lavet en aftale med min familie, om at jeg stoppede efter den sæson, og da jeg havde offentliggjort det, tog Skovlunde kontakt, og spurgte, om jeg ville være spillende træner, hvilket jeg sagde ja til,« husker Pierre Larsen, som FC København forgæves forsøgte at overtale til at fortsætte.

»De forsøgte i to omgange at overtale mig. Første gang i løbet af sæsonen i 1993, og igen året efter, da jeg var stoppet. Men jeg havde levet så mange år med fodbold,« forklarer Pierre Larsen, som i stedet var spillende træner i Skovlunde i tre år og træner i overbygningen AC Ballerup i et enkelt år.

Pierre Egeskov Larsen, hvis fornavn blot er en afspejling af forældrenes forkærlighed for fransk fjernsyn, startede sin spæde fodboldkarriere som syvårig i Værløse, hvor han også nåede at spille i to år som senior, inden han i 1977 kom til Avarta. I 1982 gik turen videre til B1903, for hvem han spillede, da han den 4. maj 1983 fik sin debut på det danske landshold i en OL-kvalifikationskamp mod DDR, som blev tabt 2-1. Det blev til yderligere 16 landskampe for Larsen, inden han i 1988 valgte at melde fra til landsholdet, da han var blevet vraget til EM-slutrunden - akkurat som han var blevet vraget til VM i 1986.

I mellemtiden var Larsen karriere fortsat i Hvidovre i 1984, tilbage til B1903 i 1985, videre til schweiziske Grashopper i 1986 og tilbage til B1903 igen i 1988, hvor han blev frem til FCK's dannelse i 1992.
Pierre Larsen var derfor også med på det B 1903-mandskab, der i 1991 vandt hele 6-2 hjemme på Gentofte Stadion over Bayern München. En kamp, som Pierre Larsen husker tilbage på som noget af de allerstørste i karrieren.

»Selvfølgelig er 6-2 sejren over Bayern München et specielt minde. Det var en speciel kamp, og Bayern München taber jo aldrig så stort,« forklarer Larsen, som derudover også peger på hele den sidste tid i B 1903, samt Allan Simonsens afskedslandskamp i 1986 som karrieren store højdepunkter.

Da den elegante midtbanestyrmand i 1993 lagde de professionelle støvler på hylden, havde han allerede været ansat i Silvan i to år, og Larsen, der oprindeligt er uddannet købmand, arbejdede sammenlagt i 14 år i forskellige Silvan-butikker, inden han for fire år siden fik arbejde i Råd & Dåd i Måløv, hvor han har arbejdet siden. I udgangen af april begynder Pierre Larsen som butikschef i Stark i Glostrup, men han har ikke helt lagt fodbolden på hylden. Fra 1998 til 2000 var han 1. divisionstræner i Avarta, og senest trænede han Værløses 2. divisionsmandskab i fire måneder i efteråret, da de akut stod og manglede en træner, og fra midten af april bliver Pierre Larsen en del af et fodboldskole-projekt i B1903.