Generelle

Sporløs med Morten Donnerup

Året er 1985, og Morten Donnerup bliver solgt til nordspanske Racing Santander. Gennem længere tid er han blevet rygtet til større udlandske klubber, og spekulationerne om et salg til udlandet frustrede til sidst Donnerup så meget, at han besluttede at tage afsted ligegyldigt, hvad der bød sig.

- Til sidst havde jeg det sådan, at ligemeget hvad der kom, så ville jeg tage det. At det så viste sig at være et fantastisk land og en fantastisk by, var bare en ekstra bonus. Det var både spændende og sjovt, fordi jeg fik jo muligheder for at møde store hold som Barcelona og Real Madrid på store stadions som Nou Camp og Bernabeu, og så fik jeg oveni købet penge for det,siger Donnerup, der med Santander godt nok tabte på de store stadions, men en vandspreder sørgede for, at han og holdet fik uafgjort mod mastodonterne på hjemmebane.

- Når vi skulle møde de her store hold, som teknisk var helt fantastiske, så satte de en vandspreder ud og vandede banen om torsdagen, så den var fuldstændig umulig at spille på om søndagen. De kunne selvfølgelig forsvare sig med, at det ofte regnede deroppe i Nordspanien, men de andre hold vidste godt, hvad der foregik. Det var bare ikke noget, de gad klage over. Sådan var det bare, når de mødte Santander, og det sikrede os uafgjort mod både Barcelona og Real.

Allerede i 1986 vendte Morten Donnerup hjem til Danmark og til AGF, som han også havde optrådt for i to perioder inden han rejste til Spanien. Egentlig er Donnerup fynbo, og han er da også i dag bosat på Fyn. Gennem hele karrieren skiftede han flere gange frem og tilbage mellem AGF og OB.

- Jeg har et helt specielt forhold til de to klubber også idag. Jeg er fynbo og fra Odense, men Århus og AGF ligger mig meget nært. Jeg har stadig en stor vennekreds derovre, og jeg følger stadig AGF tæt, men jeg ved ikke, om jeg har en favoritklub. Jeg har selvfølgelig min daglige gang i OB og spiller da også stadig lidt derude, men AGF er da næsten ligeså tæt på mit hjerte, hvis ikke på omgangshøjde, siger den nu 47-årige Morten Donnerup, der sluttede karrieren i 1993.

Idag driver Morten Donnerup sin egen café i Odense. Café Gelato, som han, sammen med sin kone, åbnede for fire måneder siden. Samtidig arbejder han som en slags freelance-sælger hos Café Bar, hvor han rejser rundt og tilbyder caféer i landet kaffeløsninger, koldtvandsløsninger osv.

- Det er fint at have noget at lave, og jeg er rigtig glad for, at jeg selv kan styre min tid. Jeg kan tage tidligt afsted med mit job hos Café Bar, og så kan jeg lige nå et par timer hjemme på sofaen, hvor jeg slapper af inden jeg eventuelt skal have en vagt nede i caféen. Det passer mig rigtig godt, siger Donnerup, der oprindeligt er uddannet i en sportsbutik.

- Jeg har brugt det lidt i både Odense og Århus, da jeg spillede der. Det var før, der kom rigtig proffessionelle tilstande, og senere passede tiderne jo ikke rigtig til et job som proffessionel fodboldspiller, og så slog jeg mig ned med kone, børn osv, og så var det igen ikke rigtig sagen at stå i butik.

Istedet arbejdede Morten Donnerup efter karrierestoppet som sælger i Kraft/Marabou og senere en kort overgang hos Toms inden han fik job hos Café Bar og siden fik inspiration til at åbne Café Gelato.