Hvis Brabrand overlever, tvinges holdet væk fra eget stadion
1. division

Hvis Brabrand overlever, tvinges holdet væk fra eget stadion

Brabrand IF er kommet godt fra start i 1. division, men hvis klubber forbliver i rækken, må den spille sine hjemmekampe et andet sted end på hjemmebanen. En modernisering af Brabrand Stadion ligger ikke i kortene.

Det var i sig selv en overraskelse, at den lille aarhusianske forstadsklub Brabrand IF rykkede op i 1. division i foråret, og holdet blev udset som nedrykningsfavoritter. Det kan det sagtens nå at blive endnu, men sæsonens første seks kampe tyder ikke på det.

Brabrand ligger på syvendepladsen i den tætte 1. division, hvor man har fire point op til nummer tre og dermed to playoffkampe om at komme i Superligaen, men samtidig blot er to point fra nedrykningsstregen.

Når holdet spiller på hjemmebane, er der på det lille Brabrand Stadion, men det er kun på dispensation fra DBU. Hvis Brabrand overlever i 1. division, kan de ikke spille på egen bane i næste sæson.

- Man kan få dispensation i ét år, det gælder alle rækker, også i 1. division. Fra år to skal man enten opfylde kravene eller have en fuldt finansieret bevilling, hvor det kun er et spørgsmål om byggeperioden, som Peter Ebbesen, der er turneringschef i Divisionsforeningen, sagde i sidste uge.

Det er de udmærket klar over i Brabrand, og de gør sig ingen illusioner om nye dispensationer eller andre feberredninger.

- Der er sgu ikke så mange muligheder. Der er Aarhus Stadion, og så er det det, siger formand Flemming Møller til tipsbladet.dk. 

Som vi skrev her på siden i sidste uge, står FC Helsingør i en lignende situation. Her har direktør Janus Kyhl dog store forhåbninger om, at klubben i samarbejde med kommunen får finansieringen til et Superliga-klart stadion på plads.

En lignende model for til 1. division kommer næppe til at ske i Brabrand, der hører under Aarhus Kommune, som i forvejen huser en fodboldklub, der gerne vil have penge til et nyt stadion. Og når AGF har så svært ved at samle politisk opbakning, har Brabrand næppe nogen chancer. 

- Der er holdningen hos Aarhus Kommune ganske klar: at de har Aarhus Stadion her i byen, og så har vi en række andre baner. De har den standard, de nu har, og det ligger ikke kortene, at der bliver smidt en masse penge efter det, siger Flemming Møller.

Brabrand IF har heller ikke selv økonomi til at udvide stadion. Som eksempel har FC Helsingørs kommende arena, som er lavet med 1. division for øje, kostet 57 millioner kroner.

Divisionsforeningen strammede for et par år siden reglerne for de faciliteter, som klubberne i 1. dvision skulle kunne tilbyde. Det var blandt andet for at komme de mange udsættelser i vinterhalvåret til livs. 

Det tvinger dog Brabrand væk fra deres normale hjemmebane i næste sæson, og selv om den oplagte løsning er at låne Ceres Park, ville Flemming Møller helst være fri.

- Det ville vi være kede af. Vi får mange point på hjemmebane. Det er måske at tage munden for fuld at sige "stadion", men det er en hyggelig hjemmebane, vi har. Jeg håber, hvis vi klarer skærene, og de inddrager dispensationen, at så kan vi få lov til at spille de kampe, hvor vejret er godt, og der ingen risiko for aflysninger er, i Brabrand, siger formanden.

- Sker det ikke, må man bare sige, at vil man være med på det her niveau, er det på de vilkår.

Flemming Møller oplyser desuden, at man ikke har taget kontakt til AGF med henblik på at leje sig ind på Ceres Park fra næste sæson. Til gengæld er parterne i dialog om, at Brabrand kan spille tre hjemmekampe i dette efterår på det store stadion i byen,

Årsagen er, at kommunen som ejer af idrætsanlægget i Brabrand også står for at vedligeholde det, og den vedligeholdelse af eksempelvis banen ophører ved udgangen af oktober.