• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Sylvester Guldberg Røn

Spillerforeningen: Intet tyder på, at FC Roskilde-spillerne har gjort noget galt

Spillerforeningen er i fuld gang med at hjælpe FC Roskilde-spillerne ovenpå matchfixinganklager og en mulig lønnedgang.

Af Sylvester Guldberg Røn

Det har ikke været sjovt at være FC Roskilde-spiller i det seneste stykke tid. Først var klubben tæt på at lukke, så anklagede daværende cheftræner Christian Lønstrup spillerne for matchfixing, og nu har klubben fortalt spillerne, at de skal indstille sig på en markant lønnedgang. 

Det betyder, at FC Roskilde-spillerne står i en meget svær situation, og derfor får de hjælp og har samtaler med Spillerforeningen, nærmere bestemt chef for spillerådgivning, Thomas Lindrup.

- Jeg har haft fysiske møder med spillertruppen omkring ti gange. Alene i de seneste 14 dage har jeg været i Roskilde seks gange. Vi har både møder med spillerne kollektivt, ligesom vi også har individuelle samtaler, når der er behov for det. Derudover har jeg talt meget i telefon med spillerne, siger Thomas Lindrup til Spillerforeningen. 

Tidligere har FC Roskilde-spillerne haft svært ved at finde en ny klub, fordi matchfixing-sagen stadig kører, og de andre klubber derfor ikke vil skrive under med spillerne. Senest har Mark Gundelach og Patrick da Silva dog fundet nye klubber, og ifølge Mads Øland er der heller ikke noget at komme efter i sagen. 

- Jeg har ingen oplysninger, der tyder på, at nogen spillere har gjort noget forkert. Jeg har selvfølgelig ikke adgang til aflytninger og indsigt i spilkonti, som eksempelvis politiet har, men med al den information, vi har – både fra officielle kanaler og fra dem, vi ellers taler med – er der intet, der tyder på, at nogen spillere har gjort noget forkert, siger direktør Mads Øland. 

Ifølge Mads Øland er det desuden ikke muligt for FC Roskilde, at tvinge en markant lønnedgang ned over hovedet på FC Roskilde-spillerne 

Superliga

Mere Superliga

Fokus