• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Victor Risager

Bundesliga-optakt: Union Berlin vs. Bayern München

Foto: Getty Images

Bliv klar til søndagens Bundesliga-opgør mellem Unio Berlin og Bayern München med denne optakt.

Af Victor Risager

Endelig er der igen Bundesliga-fodbold, når sæsonen i denne weekend sparkes i gang igen, og her skal danskerklubben Union Berlin på en særdeles svær opgave søndag aften klokken 18.00.

Union Berlin, som har både Marcus Ingvartsen og Jakob Busk i truppen, møder nemlig Bundesligaens førerhold Bayern München. Og til opgøret må Union Berlin endda også undvære sin cheftræner, Urs Fischer.

Værterne fra Berlin har ellers været solide på hjemmebane i denne sæson, men giganterne Bayern München er trods alt favoritter til opgøret. 

En del af årsagerne kan man finde i optakts-statistikkernen her:

- Da Bayern vandt 2-1 i niende spillerunde over Union Berlin var det på samme tid de to holds første turneringskamp mod hinanden.

- Union Berlin har vundet fem af deres seneste otte hjemmekampe og kun tabt to af dem. I samtlige fem sejre formåede Union at holde eget mål rent.

Læs også:Odds på Bundesliga-kampe er klar: Er der for store favoritter?

- Union Berlins Sebastian Andersson fører statistikken over flest mål scoret på hovedstød i sæsonen med hele seks af slagsen. De seneste spillere til at præstere det samme var tilbage i sæsonen 13/14, hvor Stefan Kiessling og Mario Mandzukic begge scorede syv mål med hovedet. Bayerns Robert Lewandowski er noteret for fem hovedstødsmål i sæsonen.

- Union Berlin har i indkasseret mindst tre scoringer i fire af de otte spillerunder, der har været afviklet i forårssæsonen. I efteråret var det kun i sæsonpremieren, at holdet lukkede mere end fire mål ind, da Leipzig vandt med 4-0.

- Kampen søndag bliver Bayerns kamp nummer 1866 i Bundesliga. Inden søndag har Bayern vundet 1.111 kampe i Bundesligaen. Kun Werder Bremen er noteret for flere kampe i Bundesligaen med 1.890 kampe.

- Bayern har fire point ned til nummer to, Dortmund, og har aldrig smidt en føring på fire point eller større så sent i sæsonen.

- Bayern har i de seneste 11 kampe hentet 31 af 33 mulige point i Bundesligaen. I de 11 kampe er det blevet til 38 mål og kun lukket seks mål ind. I Seks af de 11 kampe er der præsteret clean sheet.

- Bayern München har fem udesejre i træk og kan altså for første gang siden 17/18 hente seks sejre på fremmed græs i træk.

- Bayern er den første klub i Bundesligaens historie til at score mindst tre mål i fem udekampe i træk. I alt har Bayern scoret utrolige 73 mål i sæsonens 25 afviklede spillerunder.

Læs også:Bundesliga-trænere slipper: Skal ikke bære maske alligevel

- Serge Gnabry fra Bayern München har haft direkte involvering i syv scoringer i de seneste fire kampe. Fire scoringer og tre assists. Efter at Hansi Flick overtog trænersædet i Bayern, har Gnabry været med i hele 15 scoringer i de 14 kampe. Ni scoringer og seks assists.

- Union Berlin har lukket hele fire hovedstødsmål ind i de seneste to Bundesliga-kampe. Det er mere end i hele resten af sæsonens 23 kampe, hvor kun to hovedstødsmål blev scoret af modstanderne.

Opta-statistikkerne er leveret af SpilXperten

Stillingen i Bundesligaen:

Læs også:Bundesliga-optakt: Borussia Dortmund vs. Schalke 04

Læs også:Ingvartsen blev bænket efter scoring: Det var lidt specielt

Læs også:Eksperten ikke i tvivl: Det er nu for Thomas Delaney

Læs også:Robert Skov om møde med stjerner: Jeg har virkelig været udfordret

Læs også:Før Bundesliga-genstart: Er mesterskabet allerede afgjort?

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020