Yussuf Poulsen på måltavlen i Leipzig-sejr over Dortmund

Yussuf Poulsen spillede en stor rolle for RB Leipzig, da de vandt med 3-2 over topholdet Dortmund.

Den danske landsholdsspiller Yussuf Poulsen var lørdag på pletten for sin tyske klub RB Leipzig, som spillede topkamp i den tyske Bundesliga mod førerholdet fra Dortmund på udebane.

Det skete i Leipzigs sejr på 3-2 i et opgør, som skulle vise sig at blive en ordentlig rutsjetur for begge hold, hvor det skulle gå enormt meget op og ned - og sejren var først helt sikker, da dommer Aytekin fløjtede af.

Dortmund kom foran i kampen efter bare fire minutter, da Pierre-Emerick Aubameyang gjorde det til 1-0 for Dortmund, da han slap igennem Leipzigs forsvar - og så var han stensikker foran kassen.

Leipzig kom dog allerede tilbage blot seks minutter senere, da Sabitzer headede dem tilbage i kampen. Herefter blev det Poulsens tur til at sætte den sidste fod på, da Bruma tog en ordentlig solotur rundt om Dortmunds forsvar - og til slut spillede han bolden ind foran mål, hvor Poulsen bare skulle sætte foden på.

Lige efter pausen blev det endnu værre for Dortmund, da Sokratis blev sendt direkte i bad efter, at han lavede straffespark. Det omsatte Augustin til en 3-1-føring, og det lignede en sikker Leipzig-sejr.

Men så fik Stefan Ilsanker to gule kort efter indenfor tre minutter og blev udvist. Det sidste betød et straffespark til Dortmund, hvor Aubameyang igen kom på tavlen. Dermed var Dortmund inde i kampen igen - og nu med 10 mod 10. Det blev dog aldrig til mere.

Nederlaget betyder, at Dortmund nu kun er to point foran Bayern München, mens Leipzig er på tredjepladsen med tre point op til Dortmund.