Eriksen lavede assist da Tottenham kørte over Delaney og Dortmund

Tottenham tog en overbevisende sejr på 3-0 i første akt mod Dortmund i Champions Leagues ottendedelsfinale onsdag aften.

Champions League-ottendedelsfinalerne er kommet godt i gang, og onsdag aften var der et vaskeægte danskeropgør, da tyske Borussia Dortmund var på besøg hos London-klubben Tottenham.

Her var der blevet plads til Thomas Delaney i startopstillingen for tyskerne, mens Christian Eriksen var med for Tottenham, der endte med at vinde kampen med 3-0.

Det var et opgør, som bølgede frem og tilbage, da begge hold bestemt havde deres muligheder. Dortmund havde det bedste i første halvleg, da man fik forsøgt sig med et nærgående hovedstød, som Hugo Lloris lige fik klaret.

I anden halvleg skulle Tottenham dog ikke bruge lang tid på at slå til. Efter et kvikt genpres af blandt andet Christian Eriksen kunne Jan Vertonghen sende bolden ind i feltet til Son Heung-Min, der flugtede kuglen i kassen til 1-0.

Senere i kampen var Eriksen igen med i et farligt angreb, hvor han kom helt fri ind i feltets venstreside. Her valgte han at prøve på et indlæg i stedet for et forsøg mod mål, og så kom der en Dortmund-spiller ind mellem og reddede situationen, som blot var som et advarselsskud.

Med syv minutter tilbage af den ordinære spilletid lykkedes det for oplæggeren til det første mål, Vertonghen, at få scoret til 2-0, og tre minutter senere var det indskiftede Llorente, som omsatte en Eriksen-assist fra et hjørnespark til 3-0.

Mere blev det ikke til, og dermed kan Christian Eriksen trække sig ud af dette opgør som vinderen i det interne opgør mod landsholdskammeraten Thomas Delaney.

Returkampen, hvor Delaney og Dortmund får muligheden for at lave et stort comeback, er 5. marts.