Skuffende nulløsning slukker FC Midtjyllands Champions League-drømme

Det lykkedes ikke FC Midtjylland at vende nederlaget fra den første kamp, da de kun spillede 0-0 i returopgøret mod FC Astana fra Kasakhstan

De danske mestre fra FC Midtjylland skulle onsdag aften forsøge at indhente kasakhiske FC Astanas 2-1-føring fra det første opgør, hvis håbet om at nå gruppespillet i Champions League skulle holdes i live. Slaget stod på den jyske hede, hvor MCH Arena lagde græs til en kamp, hvor hjemmeholdet var tvunget til at score. Det lykkedes dog ikke, da det endte 0-0 efter en skuffende kamp, hvor man slet ikke spillede op til niveau.

FC Midtjylland pressede højt fra første fløjt, og gik tydeligvis efter at få et tidligt føringsmål.
Allerede efter et par minutters spil faldt den første store chance til FC Midtjylland. Et godt indlæg fra Alexander Munksgaard i højre side skabte forvirring mellem kasakhernes forsvar og målmand, men Paul Onuachu nåede lige akkurat ikke at reagere hurtigt nok på den frie bold i feltet.

Hjemmeholdet virkede meget tændte, og dominerede fuldstændig FC Astana i kampens indledning. Men efter ti minutters spil fik gæsterne alligevel lagt en lille pres på FC Midtjylland, da lidt usikkerhed i det midtjyske forsvar gav mulighed for flere spark udefra. De blev blokeret, men lod alligevel til at give FC Astana mere tro på tingene.

Minutter senere var det ved at blive rigtig farligt. Lidt klumpspil i feltet førte til en god afslutning mod Jesper Hansen i FC Midtjylland-målet, men til alt held for midtjyderne var han hurtig på stregen og fik afværget situationen.

Efter 18 minutters spil reddede Jesper Hansen igen kastanjerne ud af ilden, da han på stregen fik viftet bolden væk. Kian Hansen mistede bolden langt tilbage på banen, og i to omgange fik Jesper Hansen afværget Junior Kabanangas forsøg. Det sidste, da han på fremragende vis kastede sig ind i målet og reddede bolden på stregen.

Gæsterne var pludselig det klart farligste hold, selvom FC Midtjylland stadig havde bolden mest. Men aggressiviteten fra kampens start var forsvundet, og erstattet af nervøsitet, og efterhånden tog FC Astana også mere og mere af spillet.

Som halvlegen skred frem faldt intensiteten også hos FC Astana. Derfor gik de to hold til pause ved stillingen 0-0, hvilket FC Midtjylland skulle være mest tilfredse med.

I anden havleg kom de to hold mere jævnbyrdigt fra start, og begge hold havde gode chancer i halvlegens begyndelse. FC Midtjyllands Frank Onyeka forsøgte sig med en afslutning med brystet tæt under mål, men den kreative afslutning fik tæt forbi stolpen.

Begge hold lavede mange fejlafleveringer, men hvor kasakherne udnyttede dem til at skabe halvfarlige situationer og hurtigt søgte mod Jesper Hansens mål, gik det mere langsomt for FC Midtjylland. Særligt Gustav Wikheim, der også selv smed flere bolde væk, var for langsom i boldomgangen, når hjemmeholdet skulle hurtigt fremad.

Efter cirka en times spil kom en af de indkast, som FC Midtjylland så ofte udnytter hjemme i Superligaen. Bolden blev forlænget til Marc Dal Hende, der kom løbende i fuld fart ind i feltet. Han overplacerede dog sin afslutning, der var FC Midtjyllands største i kampen.

Det usikre forsvarsspil fra FC Midtjylland fortsatte dog hos FC Midtjylland, men heldigvis var FC Astana ikke lige så effektive som i den første kamp i Kasakhstan.

0-0 var et resultat, der passede FC Astana bedst, og FC Midtjylland var tvunget til at score. Med et kvarter tilbage af kampen sendt FCM-træner Jess Thorup så det høje skyts ind, da han erstattede Erik Sviatchenko med Simon Okusun i forsøget på at lægge et pres på gæsternes mål.
Det var hurtigt tæt på at få konsekvenser i modsatte ende, hvor kun endnu en god redning fra Jesper Hansen holdt FC Astana fra fadet efter en kontra.

FC Midtjylland forsøgte at lægge et pres til slut i kampen, men det blev aldrig rigtig farligt. Det, kombineret med stor utilfredshed med den spanske dommer Juan Martinez Munuera, fik frustrationerne frem hos Jess Thorup, der endte med at blive bortvist fra bænken. Frustrationer var der også på banen, da der opstod et mindre slagsmål efter Paul Onuachu løb ind i gæsternes målmand.

I tillægstiden fik samme Paul Onuachu sendt et hovedstød mod mål, men den blev sikkert grebet af Nenad Erić i FC Astana-buret.

Kampen endte derfor 0-0, hvilket sender FC Midtjylland ud af Champions League-kvalifikationen. Man træder dog i stedet ind i kvalifikationen til Europa League, hvilket dog må være et ringe plaster på såret for de ambitiøse midtjyder.

For FC Astana venter nu Dinamo Zagreb fra Kroatien i tredje runde af Champions League-kvalifikationen.