Det er angiveligt landstræner Morten Olsen, der har besluttet, at de danske landsholdsspillere ikke må bruge Twitter under EM.

Det udløste en større mediestorm mandag eftermiddag, da Lars Berendt kunne fortælle sporten.tv2.dk, at de danske landsholdsspillere har fået forbud mod at bruge det sociale netværk Twitter under sommerens EM-slutrunde.

Især på netop det sociale medie Twitter har der været stor kritik af forbudet, ligesom flere kultur-politikere har udtrykt deres kritik af DBU's måde at håndtere sagen på. Ifølge BT kommer beslutningen imidlertid fra landsholdets øverste chef. Kommunikationschef Lars Berendt beretter således, at det er Morten Olsen, der har truffet beslutningen om Twitter-forbud.

- Jeg kan garantere, at vi til sommerens slutrunde kommer direkte ud til langt flere mennesker på langt flere platforme end nogensinde tidligere. Men spillernes brug af deres egne Twitter-accounts er efter ønske fra landstræneren bare ikke én af dem. Det har han orienteret spillerne om på et spillermøde ved den seneste samling. Det er en beslutning truffet ud fra sportslige og ledelsesmæssige årsåger, og det er til enhver tid landstrænerens kompetence, har DBUs kommunikationschef Lars Berendt ifølge avisen skrevet i en mail til BT.

Twitter-forbudet er kommet bag på en række eksperter i kommunikation samt flere fodboldfans, blandt andet fordi U/21-landsholdet under sidste sommers EM-slutrunde netop blev meget populært på grund af brugen af Twitter.

SENESTE NYT...
OP | NED