• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

EL-hold med coronasmitte indrømmer: Sendte syge spillere på banen

Foto: Getty Images

Connah's Quay Nomads fra Wales havde i forvejen fire coronasmittede spillere i truppen. Da tre mand mødte op til Europa League-kamp med sygdomssymptomer, valgte træneren at overhøre det og sende dem i kamp alligevel.

Af Anders Dehn

Der er en skandale i Europa League under opsejling. Den walisiske klub Connah's Quay Nomads sendte torsdag tre spillere med symptomer på sygdom på banen, efter truppen i forvejen var ramt af fire bekræftede coronatilfælde.

Holdet mødte Dinamo Tbilisi på hjemmebane i anden runde af Europa League-kvalifikationen og tabte 1-0. På forhånd sad fem spillere ude - fire med positive coronatests og én, der afventede svar, og som var sendt i isolation.

Læs også:Kaos på ny: EL-hold låner spillere fra rivaler for at gennemføre kamp

Noget tyder dog på, at endnu flere Nomads-spillere burde have siddet over. Klubbens manager, Andy Morrison, fortæller selv, at han sendte tre mand, som rapporterede symptomer på sygdom, på banen.

- Tre af drengene mødte ind her til aften og havde det ikke godt. Jeg sagde: "Drenge, jeg vil ikke høre det. Jeg vil ikke høre, at I er syge i aften. Lad os bare komme igennem det."

Læs også:Kaos inden CL-kvalifikationskamp: Mesterhold skal skaffe hel ny spillertrup

- Jeg fik det at vide før kampen, og vi var nødt til at vende det blinde øje det, og man ville aldrig have lagt mærke til, at nogen ikke havde det godt her til aften, siger Morrison ifølge BBC.

Nomads-trænerens udlægning går stik mod UEFA's omfattende protokol for, hvordan europæiske kampe skal afvikles under pandemien. Det er blandt andet et punkt, der dikterer, at alle, der udviser symptomer, øjeblikkelig skal isoleres og kontakte de lokale sundhedsmyndigheder.

I denne sæson har en række klubber enten måttet finde sig i at blive taberdømt, fordi de ikke havde coronafri spillere nok, eller stille et helt hold af reserver, fordi smittede spillere skulle erstattes.

Læs også:Nyt regelsæt i UEFA: Hold kan ryge ud af Europa uden kamp

Læs også:AGF-modstander løfter sløret: Så omfattende bliver corona-tiltag i Europa

Læs også:Overblik: SønderjyskE's og FCK's svære veje mod gruppespillet

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus