• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Kenneth Jensen

FC København er færdige i Europa: Vi mangler en notorisk målscorer

Det danske mandskab scorede ikke nok mål, og så sagde klubben torsdag aften farvel til Europa League for denne gang.

Af Kenneth Jensen

FC København havde muligheder mod Bordeaux, men to gange ramte det danske mandskab stolpen, og en enkelt gang måtte Robert Skov se en afslutning nærmest krybe langs stregen uden at gå ind, efter han havde fulgt op på en Nicolaj Thomsen-afslutning.

Der var ikke meget, der gik FCK's vej, og efter Robert Skov i anden halvleg havde ramt stolpen, løb Bordeaux stort set op i den anden ende og scorede kampens eneste mål.

Sådan en kamp var det for FC København, og manager Ståle Solbakken mener også, at det var sådan et gruppespil for mandskabet.

- Vi har fem kæmpe chancer (mod Bordeaux, red.). Overall set scorer vi ikke nok mål, og så må vi sige, at vi ikke havde det lille held, vi havde omkring Atalanta-kampene, sagde Ståle Solbakken efter kampen om gruppespillet.

Han kan - trods FCK's farvel til Europa - glæde sig over at de klassiske FCK-dyder i Europa stadig er intakte.

- Vi har lært, at vi fortsat er et af de bedste hold defensivt, der er vi tæt på perfekte. Så mangler vi en notorisk målscorer. Den type kan N'Doye være, men han er lidt for træt nogle gange, og han arbejder lidt for langt tilbage i banen. Men vi kan ikke spille anderledes, for så taber vi 4-2 eller 5-3. Og så mangler vi også lidt held - vi har mange forsøg på indersiden af stolpen, sagde han.

Nordmanden kunne også fortælle, at Viktor Fischer ikke kommer i aktion i sidste runde af efterårssæsonen i Superligaen - hvor FC København møder SønderjyskE på udebane - han er stadig skadet. Skadet er Andreas Bjelland formentlig også, efter han måtte udgå tidligt af opgøret mod Bordeaux. Ståle Solbakken forklarede efter kampen, at han havde problemer med en hasesene.

FC København formåede blot at score tre gange i gruppespillet. Det første mål kom i første gruppekamp mod Zenit på banen i København, de sidste to kom i udesejren på 2-1 over Bordeaux. Siden fulgte fire gruppekampe, hvor FC København ikke formåede at score, og det var altså det, der var med til at sende det danske mandskab ud af Europa.

Ståle Solbakken og FCK fører Superligaen, som nu er klubbens eneste mulighed for at vinde et sølvtøj denne sæson.

Superliga

Mere Superliga

Fokus