• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Victor Risager

Solbakken om lodtrækning: Vi kommer sikkert under pres i Istanbul

Foto: Getty Images

Ståle Solbakken forventer et svært opgør i Tyrkiet imod Istanbul Basaksehir i Europa League.

Af Victor Risager

FC København skal møde tyrkiske Istanbul Basaksehir i 1/8-finalerne af Europa League. Det blev afgjort ved lodtrækning fredag eftermiddag.

Istanbul Basaksehir er aktuelt på førstepladsen i den tyrkiske liga, og de slog Sporting CP ud i 1/16-finalerne, så der venter en svær opgave for københavnerne. Men FC Københavns manager, Ståle Solbakken, vurderer, at de kan hente et godt resultat i Tyrkiet i den første kamp, så opgøret skal afgøres i Parken. 

- De topper jo den tyrkiske liga, og jeg har set lidt af en af deres kampe, men ellers har jeg ikke nok kendskab til deres hold til at sige så meget. Men jeg vurderer da, at vi har mulighed for at gå videre med et godt udgangspunkt i den første kamp og herefter den afgørende kamp i en fuldsat Telia Parken.

Læs også:Klar til ottendedelsfinalen i Europa League: FC København skal til Tyrkiet

- Jeg håber selvfølgelig, at vi igen kan skabe to tætte kampe, men vi kommer sikkert under pres dernede. Det er et hold, der har fået tilført mange ressourcer de senere år, men nu må vi gå i gang med at studere dem nærmere. Først venter der dog en vigtig hjemmekamp mod AaB på søndag, siger Ståle Solbakken. 

Tyrkerne råder over flere profilerede spillere som Robinho, Gael Clichy, Demba Ba, Martin Skrtel og Eljero Elia, men Ståle Solbakken har også et godt kendskab til en af deres mindre profilerede spillere - nemlig norske Fredrik Gulbrandsen. 

- Jeg kender ikke holdet så godt, men jeg kender deres forward, Fredrik Gulbrandsen, for jeg spillede mange kampe med hans far, Tom Gulbrandsen, på Lillestrøms midtbane midt i 90'erne, så jeg kender familien godt, siger Ståle Solbakken. 

Læs også:Superliga-powerranking: Hug til Brøndby og OB

Kampene skal spilles den 12. og 19. marts, og det første opgør spilles altså i Tyrkiet.  

Læs også:FC København reagerer på Santos-sigtelse

Læs også:Skotsk politi åbner sag: FC København-angriber sigtet for overfald

Superliga

Mere Superliga

Fokus