Batshuayi bombede Chelsea videre i FA Cuppen

Michy Batshuayi blev den store helt for Chelsea, da de sendte Newcastle ud af FA Cuppen.

Både Antonio Conte og Rafael Benitez valgte at tage fjerde runde i FA Cuppen yderst seriøst, og de to managere stillede stærkt op hos henholdsvis Chelsea og Newcastle.

De to hold følte hinanden i begyndelsen af opgøret, som ikke bød på de helt store chancer. Newcastle havde held til at lukke ned for Chelseas offensiv, mens udeholdet samtidig havde svært ved at spille sig frem til chancer på Stamford Bridge.

Derfor skulle der også en lille genialitet til at sætte gang i løjerne. Pedro sendte Eden Hazard i dybden med en forrygende aflevering, og Hazard fik spillet bolden videre til Marcos Alonso, hvorefter bolden havnede for fødderne af Michy Batshuayi, som blot skulle sætte indersiden på for at gøre det til 1-0. Her svigtede den belgiske angriber, som har været en flittig målscorer i pokalturneringerne i denne sæson ikke.

Selvsamme Batshuayi gjorde det også til 2-0 kort før pausen, da Chelsea igen slog til efter et kontraangreb. Eden Hazard spillede sin landsmand fri, og så sparkede Batshuayi bolden ind bag Karl Darlow via en Newcastle-forsvarer.

Anden halvleg blev spillet i et anstændigt tempo, hvor Chelsea var i total kontrol. Kampen blev definitivt lukket efter 72 minutter, hvor Marcos Alonso scorede direkte på frispark, og straks efter blev en storspillede Eden Hazard udskiftet hos Chelsea.

Det var et godt tegn på, at Antonio Conte regnede med, at sejren var sikker, og i slutningen blev de to 17-årige talenter, Ethan Ampadu og Callum Hudson-Odoi, skiftet ind.

Chelsea er nu videre til femte runde i FA Cuppen efter en sikker sejr over Newcastle, som nu i stedet kan fokusere på at sikre sig en ny sæson i Premier League.