Ronaldo-scoring sænkede Danmark i overtiden

Det lignede længe en pointdeling i Parken, lige indtil Portugal steg til vejrs i det 95. minut og sikrede Portugal tre point.

Danmark skulle tirsdag aften forsøge at gøre det onde ved Portugal i EM-kvalifikationskampen, som blev spillet i Parken. Men Cristiano Ronaldo og co. havde hårdt brug for tre point, efter de havde startet ud med at tabe deres første kamp i kvalifikationen til Albanien.

Og det var da også med en veloplagt Ronaldo, at Portugal indtog Parken.

Efter syv minutters spil rørte Cristiano Ronaldo nemlig på sig for første gang. Med en god afslutning hev han en redning ud af Kasper Schmeichel, der måtte give en returbold, som Nani er meget tæt på at få fat i. Schmeichel fik dog selv kastet sig over bolden.

Efter 13 minutter var Ronaldo igen på spil. Han kombinerede godt med Danny på kanten af feltet. Danny sendte efterfølgende en afslutning afsted, som dog blev sendt lige i favnen på Kasper Schmeichel.

Efter 17 minutter var det så Danmarks tur til at bide fra sig. Et godt indlæg fra Nicolai Boilesen blev sendt ind mod Bendtner ved bagerste stolpe, men dommeren fløjtede for at tyndt frispark begået af danskeren, selvom det lignede, at den portugiske forsvarsspiller lod sig falde i situationen.

Cristiano Ronaldo var klart kampens farligste spiller. Efter 26 minutters spil var han igen tæt på at bringe Portugal foran. Denne gang var igen i oplæggerens rolle, hvor Ronaldo via en smart fine i feltet skabte plads til sig selv inden han sendte et indlæg i panden på Nani, som headede over mål.

Efter 33 minutters spil kom kampens største chance, og det var Danmark der stod for den. Christian Eriksen havde drevet bolden frem mod det portugisiske felt. Han lagde bolden ud til venstre til Krohn-Dehli, som forsøgte at lægge bolden over i det lange hjørne fra kanten af feltet. Bolden kom også forbi Rui Patricio i det portugisiske mål, men Krohn-Dehlis fornemme afslutning blev afvist af stolpen.

Ti minutter senere kom Danmark igen til en fin chance. William Kvist spillede en god bold ud til Lars Jacobsen, som modtagede den tæt på det portugisiske felt. Jacobsen sendte en afslutning afsted, som endte foran Lasse Vibe, der forsøgte at dirigere bolden i nettet med hælen, men afslutningen manglede fart.

Dermed kunne holdende gå til pause ved stillingen 0-0.

Morten Olsen foretog en ændring ved 2. halvlegs start. Lasse Vibe blev pillet ud og erstattet med Uffe Bech, hvilket betød, at Danmark gik væk fra at spille med to angriber og vendte i stedet tilbage til den velkendte 4-3-3-formation.

Efter 51 minutters spil var Danmark tæt på at komme bagud. Daniel Agger mistimede en tackling, og Ronaldo kom alene igennem mod Kasper Schmeichel. Men Kasper Schmeichel kom frygtløst ud af sit mål og gjorde sig bred, hvilket fik Ronaldo til at misbruge muligheden.

Danmark virkede groggy i denne fase af kampen. Og Boilesen blev bogstavelig talt groggy, da han fik en bold i hovedet, som Agger forinden havde forsøgt at cleare. Boilesen måtte bæres fra banen, og blev erstattet med Simon Poulsen.

Danmark havde svært ved at tilspille sig chancer i 2. halvleg. De var sjældent oppe i nærheden af det portugisiske felt og den største chance i de første tyve minutter af halvlegen kom efter et kikset indlæg fra Simon Poulsens side, som havnede i favnen af Rui Patricio.

Men Danmark fik rettet op på og kom bedre med i kampen. Især takket være Michael Krohn-Dehli, som vågnede mere og op. Krohn-Dehli fik nemlig sendt kvalificerede afslutninger afsted i denne fase af kampen, hvor han to gange forsøgte at bringe Danmark i front, men uden held.

Herefter virkede det som om at Portugal trak sig længere tilbage på banen, hvilket gav Danmark mulighed for at fortsætte med at have et god tag på kampen.

Det udnyttede Danmark til at kreere endnu en chance efter 83 minutters spil. Denne gang var det Uffe Bech, som fik muligheden efter et indlæg fra Simon Poulsen, men FC Nordsjælland-spilleren udnyttede ikke sit hovedstød.

Men det lignede unægteligt en pointdeling mellem de to mandskaber. Lige indtil det 95. minut, hvor Quaresma udfordrede på kanten. Han gik til baglinjen og sendte et indlæg ind i feltet. Her steg Ronaldo til vejrs, og som så mange gange før bragte han sig selv på måltavlen og bragte samtidig Portugal foran 1-0. Det kunne Danmark ikke nå at ændre ved. Heller ikke selvom Kasper Schmeichel blev beordret op i feltet, da Danmark få sekunder efter Ronaldos scoring fik tilkæmpet sig et hjørnespark.

Dermed sluttede opgøret med en portugisisk 1-0-sejr.