Spanien vinder U21 EM-tronen tilbage

De unge spanske spillere var deres tyske modstandere overlegne, og med en 2-1-sejr vandt de U21 EM.

I en ret lige kamp tog Spanien revanche og vandt U21 EM-guldet tilbage med en 2-1-sejr over Tyskland på mål af Fabian Ruiz og Dani Olmo, inden Nadiem Amiri til sidst reducerede til slutresultatet.

Spanierne startede som lyn og torden og satte sig totalt på opgøret, mens tyskerne blot kunne se til, mens de rødblusede elegant cirkulerede bolden mellem de tyske kæder.

Dominansen gav pote allerede efter syv minutters spil. Fabian Ruiz modtog bolden i en god position, hvor han kunne drive bolden direkte mod det tyske forsvar. Fra kanten af feltet sparkede Napoli-spilleren elegant ind bag Alexander Nübel.

Langsomt kom tyskerne ind i opgøret, men farligt blev det aldrig. Topscorer Luca Waldschmidt forsøgte sig adskillige gange fra distancen, men det kom aldrig rigtig tæt på.

Efter pausen tog Tyskland over i boldbesiddelsen, men det stærke spanske forsvar kom ikke rigtig under pres. Derfor lignede det også det sidste søm i kisten, da Dani Olmo gjorde det til 2-0 efter 68 minutter.

Alexander Nübel i det tyske mål så skidt ud, da han gav en retur på en afslutning fra Fabian Ruiz.

Mod slut forsøgte tyskerne at presse på, og det gav et lidt tilfældigt mål til sidst. Nadiem Amiri forsøgte sig langt ude fra, og ved hjælp af anfører Jesus Vallejo gik bolden i nettet.

Spanierne formåede at stå distancen, og dermed tog de revanche fra finalenederlaget for to år siden. Sejren betyder, at Spanien nu er den mest vindende nation i U21 EM-regi sammen med Italien med fem sejre.

Luca Waldschmidt kom ikke på tavlen, men han bliver alligevel turneringens topscorer med syv scoringer.