• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Torsten Kjems Hansen

Den nye landstræner er fundet til onsdagens kamp

Det bliver en tidligere Europamester, der skal stå i spidsen for Danmark onsdag aften i Slovakiet.

Af Torsten Kjems Hansen

Det landshold, der bliver sendt til Slovakiet i morgen for spille venskabskamp bliver i lyset af den tilspidsede situation mellem spillerne og DBU af den mere alternative slags, da det er kommet frem, at de 23 spillere kommer til at bestå af diverse divisionsspillere og formentlig en række spillere fra det danske futsal-landshold.

Den normale landstræner-duo Åge Hareide og Jon Dahl Tomason skal heller ikke med til kampen, og nu er afløseren er fundet. 

Det bliver nemlig den tidligere Fremad Amager-træner John "Faxe Jensen, der kommer til at stå i spidsen for det danske landshold - som han som bekendt vandt Europamesterskabet med tilbage i 1992 - i stærkeste opstilling.

DBU’s elitechef, Kim Hallberg forklarer trænervalget

- Vi skal stille hold i de to landskampe for at undgå millionbøder og mulig udelukkelse af landsholdet i flere år. På DBU’s og dansk fodbolds vegne er jeg glad for, at John Faxe Jensen har taget den svære opgave at stå som træner i de to kampe.

John "Faxe" Jensen glad for at kunne hjælpe dansk fodbold i en svær situation.

- Der, hvor vi er nu, ser jeg kun tabere i konflikten, og dansk fodbold taber mest af alle.

- Når jeg siger ja til at hjælpe her, er det, fordi jeg føler meget, meget stærkt for landsholdet som institution, og fordi jeg mener, at det vigtigste dog må være, at kampene trods alt bliver spillet.

Den vikarierende landstræner understreger, at han ikke tager stilling til den verserende konflikt mellem spillerne og DBU omkring en kommende aftale for landsholdet.

- Jeg tager ikke stilling til sagen mellem DBU og spillerne, mit ja er ikke udtryk for det. Jeg håber bare at bidrage til, at vi kan komme gennem de to kampe, og at parterne finder en løsning hurtigst muligt.  Landsholdet har betydet uendeligt meget for mig i min karriere og i mit liv. Det gør ondt at følge dette forløb, og jeg håber, at mit bidrag kan være med til at begrænse de negative konsekvenser.

John "Faxe" Jensen får Hasse Kuhn som assistenttræner.

Holdet, der endnu ikke er offensliggjort med navne er nu sammen med trænerteamet på til Bratislava.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.