• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Tv-boss bekræfter: Topjob tvinger Arnesen til at stoppe som ekspert

Frank Arnesen kan ikke både være teknisk direktør i Anderlecht og ekspertkommentator på dansk tv. Derfor stopper han på Kanal 5's landsholdsdækning.

Af Anders Dehn

Julen faldt et par dage tidligere end normalt for Frank Arnesen i 2018. Han blev nemlig udpeget som ny teknisk direktør i Anderlecht kort inden den 24. december, men her i begyndelsen af det nye år må han sande, at han ikke både kan blæse og have mel i munden.

Arnesen har de seneste år fungeret som ekspertkommentator på Kanal 5's dækning af landsholdets kvalifkationskampe, men det stopper han med nu. Det bekræfter Anders Bay, som er sportsdirektør i Discovery Networks Danmark, til BT.

Læs også: Arnesen landede stort direktørjob: Kan være færdig på dansk tv

- Det træder i kraft nu, inden landsholdet tager hul på EM-kvalifikationen mod Schweiz i marts. Vi er glade på Franks vegne og vil gerne sige tak for hans store bidrag. Han har været en vigtig del af teamet omkring landsholdet på Kanal 5, siger Bay til avisen.

Frank Arnesen blev tidligere på dagen formelt præsenteret som ny teknisk direktør i storklubben Anderlecht på et pressemøde. Jobbet følger i rækken af lignende ansættelser i PSV Eindhoven, Tottenham, Chelsea, Hamburger SV, Metalist Kharkiv og PAOK.

En af hans første og vigtigste opgaver bliver at udpege en ny cheftræner. Sikkert er det dog, at det ikke i første omgang bliver Philip Cocu.

- Der var ikke nogen forhandling med ham, vi vidste, at han først var tilgængelig til sommer. Cocu vil gerne lade batterierne op igen, efter han har forladt Fenerbahce, sagde han på pressemødet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus