Rundt om Premier League: Mageløse Özil og uundværlige Sterling

En højintens midtuge-runde i Premier League er overstået. Derfor er det tid til endnu en omgang af Rundt om Premier League, der blandt andet denne gang har fokus på Raheem Sterling og Mesut Özil.

Kan du ikke spille sådan hver gang, Mesut Özil?
Mesut Özil er – når han rammer dagen – én af Premier Leagues absolut bedste spillere, og derfor er det også så frustrerende, at det kun er fra tid til anden, at tyskeren præsterer kampe ligeså gode, som han gjorde onsdag aften mod Huddersfield.

Det var egentlig ikke forventet, at Özil skulle starte kampen, men den beslutning fortryder manager Arsene Wenger næppe. Midtbanespilleren diskede på fire gyldne minutter i midten af anden halvleg op med to assists og et enkelt mål.

Formen, tyskeren har vist på det seneste, bør lægge pres på Arsenal til at forlænge hans kontrakt, der udløber næste sommer. For en Mesut Özil i form, som den, han viser lige nu, hos Manchester United, hvortil han rygtes, er giftigt.

Knægten, alle elsker at hade, er nu blandt Premier Leagues bedste
Der blev ikke sendt mange kærlige gloser i hans retning, da Raheem Sterling forud for sæsonen 2015/16 skiftede til Manchester City fra Liverpool for £49 millioner.

Han er blevet kaldt en slange, blevet kritiseret for ikke at være nok afgørende – men i denne sæson er der intet at kritisere Sterling for.

I sin første sæson på Etihad Stadium havde Sterling svært ved at få gennembrud, men i hele denne sæson samt dele af sidste sæson har englænderen vist, hvorfor City hentede ham.

Dagens scoring i det sjette overtidsminut – et mål, der sikrede en vigtig 2-1-sejr over Southampton, var tredje kamp i streg, hvor Sterling sikrede City sejren på dramatisk vist. Det samme skete i det 84. minut mod Huddersfield og i det 88. minut mod Feyenoord. Samtidig var det hans 14. scoring i sæsonen.

Wayne Rooney gav mindeværdigt flashback med flot hattrick
Onsdag blev Sam Allardyce bekræftet som ny manager hos Everton – og var at finde på Goodison Park til kampen mod West Ham - en kamp, der samtidig også var sidste kamp med den midlertidige manager David Unsworth i spidsen. Til den kamp havde U/23-manageren valgt at reintroducere Wayne Rooney til startopstillingen – og det fortryder han næppe.

Rooney blev brugt på central midt – og herfra kunne han orkestrere Everton-spillet. Det var dog den tidligere Manchester United-kaptajns glimrende evner som afslutter, der sikrede, at han gik fra kampen med titlen som kampens spiller.

Først scorede han til 1-0 på en ripost efter han selv havde brændt straffespark, næst med en flad indersideafslutning efter indlæg fra unge Jonjoe Kenny.

Det var dog den sidste scoring – scoringen, der fuldendte hattricket, der var det mest fantastiske. West Ham-keeper Joe Hart kom sent ud af sit bur og hans clearing endte lige ved Wayne Rooney, der rigtig flot kunne firsttime bolden i kassen fra midtercirklen. Fantastisk scoring af Rooney, der også scorede fra midten mod West Ham for Manchester United tilbage i 2014.

Fantastiske Burnley gør det igen
Vi skal snakke lidt om Burnley, der udenfor rampelyset har sikret sig sejre i fire af deres seneste fem Premier League-kampe, hvilket betyder, at de er kravlet op på en sjetteplads i tabellen – over Tottenham.

Onsdag gik det ud over Bournemouth, der ellers gik ind til kampen på Dean Court med syv point fra de sidste tre kampe. Det var dog ikke noget problemfor Burnley, først kom foran efter 37 minutter ved Chris Wood og senere efter 65 minutter efter mål fra Robbie Brady, inden Joshua King reducerede til kampens endelig stilling, 1-2, 10 minutter før tid.

Defensiven var velorganiseret, flot ført an af Ben Mee, midtbanen var som altid hårdtarbejdende, mens Chris Wood på toppen er garant for mål.

Tottenham i problemer
Uafgjort hjemme mod West Bromwich og nederlag ude mod Leicester efterlader Tottenham på en syvendeplads i Premier League-tabellen – ikke just en drømmeposition for mandskabet, der drømmer om at vinde Premier League.

Hvad er det lige præcis, der er gået galt på det sidste for Mauricio Pochettinos mandskab?

Forsvaret ser pludseligt tungt ud, de kreative kræfter i form af blandt andet Christian Eriksen, ligner, at de kunne bruge en pause, mens Harry Kane, der fik scoret mod både West Bromwich og Leicester, er blandt de eneste spillere, der opretholder en standard, der skal til, hvis man vil kæmpe med om titlen.