Tottenham straffede Liverpools mange forsvarsfejl

Tottenham kørte Liverpool over på Wembley, hvor Harry Kane nok engang viste sine fantastiske evner som målscorer.

Ikke siden 2012 havde Tottenham vundet over Liverpool, men det blev der lavet om på i søndagens sene Premier League-kamp, hvor Jürgen Klopps mandskab nærmest blev gjort til grin af et effektivt hjemmehold.

Allerede efter fire minutter gjorde Premier League-topscoreren fra de seneste to sæsoner, Harry Kane, det til 1-0, da han kom først på en dybdebold fra Kieran Trippier, som fangede et Liverpool-forsvar på flade fødder. Kane rundede Simon Mignolet i Liverpool-målet, inden han sparkede bolden sikkert i kassen.

Otte minutter senere var Kane igen på spil - denne gang efter en stor fejl af Dejan Lovren, der gav Kane og Son Heung-Min en overtalssituation. Kane spillede bolden på tværs til sydkoreaneren på det helt rette tidspunkt, og den chance misbrugte den tidligere Leverkusen-profil ikke.

Liverpool fortsatte med at dominere på boldbesiddelsen, mens Tottenham forsvarede sig klogt og konstant truede på kontraangreb. Der skulle også en genial aflevering til at åbne hjemmeholdets forsvar op.

Det lykkedes efter 24 minutter, da Jordan Henderson med en millimeterpræcis stikning sendte Mohamed Salah i dybden, hvor egypteren med en kikset afslutning alligevel formåede at passere Hugo Lloris via stolpen.

Kampbilledet fortsatte, og det så ud til at passe Tottenham glimrende. Inden pausen udnyttede de endnu en fejl af Liverpool-forsvare til at score til 3-1. Denne gang var det Joel Matip, som leverede en dårlig clearing efter et frispark af Christian Eriksen. Bolden havnede for fødderne af Dele Alli, som sparkede til bolden og udplacerede Simon Mignolet.

Liverpools forsvar havde kostet tre mål, og Dejan Lovren var blevet udskiftet efter en halv times spil efter en elendig indsats, men 11 minutter inde i anden halvleg var den igen gal. Et hjørnespark blev hverken bokset væk af Simon Mignolet eller clearet af forsvarerne, og så stod Harry Kane det helt rette sted og kunne gøre det til 4-1.

Herfra blev kampen spillet i et mere afdæmpet tempo, hvor Liverpool bare spillede bolden rundt uden at komme frem til de helt store chancer. Men når det alligevel brændte lidt på foran Tottenhams mål, stod Hugo Lloris de rigtige steder. Den franske landsholdsanfører hev et par flotte redninger ud af ærmet.

Tottenham fik de tre point med fra opgøret på Wembley, hvor Harry Kane udgik med en skade mod slutningen.