United trak det længste strå mod Real Madrid

Manchester United tog deres fjerde pre-season sejr ud af fire mulige, da de sent søndag aften dansk tid slog Real Madrid samlet 3-2 efter straffespark.

Der var lagt op til et brag af en venskabskamp søndag aften dansk tid, da to af fodboldverdenes største giganter tørnede sammen på det mægtige Levi's Stadium i Santa Clara, USA i pre-season turneringen International Champions Cup.

Europa League-vinderne fra Manchester United spillede allerede deres første kamp i turneringen, da de slog ærkerivalerne fra Manchester City 2-0 natten til fredag, og havde forinden den også både slået de to amerikanske hold LA Galaxy og Real Salt Lake i to træningskampe.

De dobbelte Champions League-vindere fra Real Madrid spillede derimod deres første pre-season kamp denne varme sommerdag i Californien. Kampen var samtidig en forsmag på den Europa Super Cup-finale, der venter den 8. august mellem de to klubber.

Real Madrid startede i noget nær stærkeste opstilling. Den portugisiske superstjerne, Cristiano Ronaldo, var den eneste, der manglede på holdet hos Los Blancos, hvilket blot skyldes en forlænget ferie på grund af deltagelsen i Confederations Cup.

José Mourinho havde derimod ændret på stort set alle pladser fra den stærke startellever mod Manchester City, og holdet var derfor uden stjerner som David de Gea, Ander Herrera, Paul Pogba og Romelu Lukaku fra start.

Første halvleg var fra start en meget tæt affære. Begge hold ledte efter rytme, og derfor blev der heller ikke skabt mange store målchancer. I de døende minutter af første halvleg er det dog Manchester United, der kommer i front. Anthony Martial står for kampens helt store detalje, da han på magisk vis dribler tre Real Madrid-spillere i et gennembrud fra venstre. Tæt under mål er det intet problem for franskmanden at lægge bolden på tværs til en helt blank Jesse Lingard, der problemfrit sparker Mourinhos tropper i front.

I halvlegen skifter begge hold ud på næsten alle pladser, men kampen er fortsat meget jævnbyrdig. Ander Herrera måtte kort efter sin indskiftning i pausen udgå med en skade. Mourinho udtalte bagefter, at de må vente at se, men at det så smertefuldt ud og godt kunne være ribbenene.

Efter 70 minutters spil er det så Real Madrids tur. Nyindkøbet Theo Hernandez bliver fældet af svenske Lindelöf i feltet, og Casemiro er sikker på det efterfølgende straffespark. Herefter var det igen en jævnbyrdig affære kun afbrudt af en kæmpe afbrænder fra Marouane Fellaini 8 minutter før tid.

Med 1-1 efter den ordinære spilletid skulle de to hold ud i en straffesparkskonkurrence. Her endte spanske David de Gea med at blive den helt store helt. Begge hold brændte deres første to spark, men da både Daley Blind og Henrikh Mkhitaryan scorede deres spark, mens det kun var Luis Quezada, der formåede at passere De Gea, kunne United trække sig sejrrigt ud af opgøret med 3-2 samlet.

Manchester United spiller allerede igen onsdag, når de møder en anden spansk gigant, FC Barcelona, mens Real Madrid skal forsøge sig mod Manchester City torsdag. Begge kampe i International Champions Cup.