FC Barcelona vandt The Double efter stort drama
Polfoto/Francisco Seco

FC Barcelona vandt den spanske pokalfinale efter et dramatisk opgør, der bød på forlænget spilletid og tre røde kort.

FC Barcelona vandt den spanske pokalfinale med en sejr på 2-0 over Sevilla efter forlænget spilletid.

Begge hold havde muligheden for at fylde trofæskabet yderligere op, da de spanske mestre fra FC Barcelona stod overfor Europa League-vinderne fra Sevilla søndag aften.

Ingen af holdene turde dog for alvor satse i kampens indledning, og første halvleg bød ikke på mange chancer, før et dramatisk højdepunkt indtraf ti minutter før pausen.

Javier Mascherano trak en nødbremse i en løbeduel med Garneiro og blev korrekt præsenteret for en tidlig badebillet.

Ever Banega fik herefter første halvlegs største chance, da han testede Ter Stegen på det efterfølgende frispark.

Gerard Pique kom dog også tæt på kort før pausen, da han stangede et hovedstød fra venstre side lige over kort efter.

Efter pausen kom Sevilla bedst ud. Ever Banega ramte træværket efter 49 minutter, da han klappede til kuglen fra 25 meters afstand.

Ingen af holdene spillede dog for alvor fremad efter den store chance, og FC Barcelona blev først en smule farlige, da Lionel Messi sendte en frisparksbold fra 25 meters afstand mod målet et kvarter før tid.

Dramatikken tog igen til i dommerens tillægstid, da endnu en argentiner smidt tidligt i bad. Kampens hidtil farligste spiller, Ever Banega, så sig nødsaget til at stoppe Neymar, der havde retning direkte mod målet.

Med tacklingen forhindrede Banega, hvad der lignede kampens sidste store chance, og de to hold skulle derfor videre i forlænget spilletid.

Selvom begge hold virkede trætte, stak Jordi Alba pludselig i dybden efter 96 minutter og modtog en aflevering fra Messi. Med en eminent halvflugter i fuld sprint fra venstresiden sparkede Alba bolden fladt i mål, og kunne derfor juble over sit første sæsonmål sammen med resten af Barcelona-holdet.

Gerard Pique fik kort efter muligheden for at afgøre tingene, da han headede et frispark mod mål fra tæt hold. Sevilla-keeper Sergio Rico hev dog en flot redning frem.

Det hjalp dog ikke Sevilla meget, da de ikke formåede at lægge det afgørende pres i den anden ende. Frustrationerne fik derfor frit løb hos Sevillas Daniel Carrico, da han først tacklede sig til et gult kort og siden brokkede sig til et rødt.

Herefter kunne Neymar lukke kampen, da han udnyttede endnu en fin pasning fra Lionel Messi til at score kampens sidste mål til 2-0.

Med sejren vandt FC Barcelona den spanske pokalturnering for andet år i træk og 28. gang i alt, hvilket er spansk rekord.