• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Da Thomas Helveg spillede i italienske AC Milan oplevede han at blive gjort til grin af ministerpræsident Silvio Belusconi.

Af Niels Jørgen Larsen

Under sin tid i Milan havnede Thomas Helveg på et tidspunkt nærmest på politisk topplan i Italien, da ministerpræsident Silvio Berlusconi udtalte sig om danskeren, som han kaldte for en døv løve.

Historien stammer fra januar 2001, da Berlusconi i forbindelse med et EU-møde i Berlin skulle have kommenteret Helvegs indsats i et 2-2-derby mod Inter overfor pressefolk ved at genfortælle en fabel om den  døve løve: 

En mand spiller violin i junglen og tiltrækker sig opmærksomhed fra den ene løve efter den anden, således at 100 til sidst er samlet og lytter andægtigt.

Til sidst dukker den døve løve op uden at forstå, hvad der foregår og giver sig til at æde violinisten...

- Sådan gik det også i derbyet, Helveg kom på banen, smed bolde til højre og venstre, og så stoppede koncerten, blev Berlusconi citeret for at have sagt.

Helveg husker tydeligt episoden.

- Ja, jeg var den døve løve. Han har jo nok sagt det i en eller anden form for festligt lag, selv om han efterfølgende var ude og dementere det, og jeg fik også en personlig undskyldning over telefonen fra ham. Om at han aldrig havde sagt det, siger Thomas Helveg til Tipsbladet.

- Men...han er jo noget af en spøjs fyr, man skal bare kigge på alt det, han har lavet her senest, siger Thomas Helveg med et højt grin.

Det var en noget speciel oplevelse for danskeren at komme i medierne på den måde, og ikke særligt rart, da det skete på et tidspunkt, hvor det ikke gik godt for Milan-holdet.

- Dengang var det selvfølgelig ikke særlig spændende for mig. At landets allerøverste chef laver en vittighed ud af dig, siger Thomas Helveg.

- Men jeg tror nok, at han har præsteret at lave større vittigheder ud af sig selv efterfølgende, og det sætter tingene lidt i relief. I dag tager jeg det med et smil på læben, og det var sgu egentlig meget sjovt sagt. For selvfølgelig har han sagt det, lyder det fra Thomas Helveg

Læs hele det kæmpe interview med Thomas Helveg, der deler flittigt ud af karrierens oplevelser, op- og nedture fra tiden i OB, over de mange år i Italien, til England, Tyskland og tilbage til OB, hvor ringen er sluttet. Du får det hele i Tipsbladet Indsigt - på gaden nu

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020