• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Serie A nooteboom1

Krise i Italien: Værste europæiske sæson i 15 år

Krise i Italien: Værste europæiske sæson i 15 år

Det ser ikke godt ud for Serie A, hvor Lazio for kort tid siden røg ud af Europa League, og dermed har italienerne haft deres værste sæson i europæisk regi siden 2000/2001-sæsonen.

Af nooteboom1

Der var engang, hvor Serie A var den stærkeste liga i verden. De dage er long gone. Godt nok er Italien nummer to på listen over flest europæiske trofæer i klub-regi, men det er efterhånden seks år siden, et italiensk hold sidst vandt en europæisk klubturnering. Det skete, da Inter vandt Champions League i 2010 på Bernabeu, hvor Bayern München blev besejret 2-0. 

I går røg Juventus ud til Bayern München. Det resultat betød, at Serie A ikke ville kunne indhente Premier Leagues tredjeplads på UEFA-rankingen i denne sæson (som dog først ville træde i kraft fra 2017/2018-sæsonen red.). Top tre, der som bekendt gør, at man potentielt får fire hold med i Champions League-turneringen. Lige nu har Italien kun tre CL-pladser, hvis altså alle kvalificerer sig. De sidste to sæsoner er begge italienske hold røget ud i CL-kvalifikationen - henholdsvis Lazio til Bayer Leverkusen og Napoli til Athletic Bilbao. 

For kort tid siden røg Lazio ud af Europa League, da Sparta Prag var kyniske på Olimpico og slog Biancoceleste 3-0. Læg dertil også, at Roma for en uge siden ikke kunne finde ud af at score på Bernabeu og led et nederlag på 2-0 til Real Madrid, mens Fiorentina blev kørt ud på røv og albuer af Tottenham i sidste runde af Europa League. Samtidig vidste Napoli ikke, hvor målet stod, og så røg de såmænd også lige ud til Villarreal i samme runde som Viola. For slet ikke at tale om Sampdoria, der på pinlig vis tabte 4-0 på hjemmebane til serbiske Vojvodina. At de så vandt 2-0 i Serbien hjalp ingenting. Og det var altså i EL-kvalifikationens tredje runde i sommerferien, skal det lige pointeres.

Alt det ovennævnte gør, at Serie A i denne sæson har haft deres dårligste Europa-kampagne siden sæsonen 2000/2001. Det er nemlig første gang siden den nævnte sæson, der ikke er et italiensk hold at finde i en europæisk kvartfinale. Noget, der sætter en tyk streg under, at intet fungerer i støvlelandet for tiden. I hvert fald ikke i fodboldmæssig forstand.  

Kigger man på, hvor mange point, Serie A-klubberne har indsamlet i denne sæson i Europa, er det ikke, fordi det er den værste sæson i 15 år. Men det er ikke langt fra. I sæsonen 2011/2012 skrabede de italienske klubber 11,3 point sammen i europæisk regi, mens der i år er blevet hentet 11,5. Dengang var der, modsat denne sæson, et italiensk hold i kvartfinalen i Champions League. Det var nemlig AC Milan, der havde fundet vej til kvartfinalen i den glorværdige turnering, hvor milaneserne imidlertid måtte se sig besejret over to kampe af FC Barcelona.

I det hele taget kommer denne her rædsels-sæson på et meget ubelejligt tidspunkt for italienerne. Foruden at have været tæt på at overhale Premier League var Serie A flyvende i sidste sæson i de europæiske turneringer (Juve i CL-finalen, Napoli og Fiorentina i EL-semifinalen red.). Italienerne skrabede 19 point sammen og blev nummer to på UEFA's koefficient-liste. Kun overgået af Spanien, der skrabede 20,2 point sammen. Premier League fik kun hentet 13,5 point. 

Her kan du se tabellen for denne sæson:

http://bit.ly/1KV4vX1

 

Superliga

Mere Superliga

Fokus