AaB sikrede overlevelse i overtiden mod Hobro

AaB udlignede i det 95. minut, da de søndag spillede 1-1 mod Hobro IK.

Det lignede længe, at AaB ville indkassere deres tredje nederlag i træk, men en scoring i det 95. minut sikrede dem 1-1 mod Hobro IK. Det betyder, at de ikke kan rykke ud af Superligaen i denne sæson.

Kampens første chance tilfaldt AaB og Kasper Kusk efter knap 19 minutter, hvor han afsluttede fra kanten af feltet efter flot forarbejde af Lucas Andersen. Afslutningen ramte dog stolpen.

Umiddelbart efter kom Pål Alexander Kirkevold imidlertid nemt bringe Hobro foran. Kasper Pedersen prøvede med brystet at lægge bolden tilbage til Jacob Rinne, der var trukket ud på kanten af feltet, men i stedet endte bolden hos Kirkevold, som kunne krølle bolden forbi Rinne og ind i netmaskerne.

Kirkevold havde endnu en chance umiddelbart efter, men denne gang var Jores Okore på plads og afværgede.

Efter scoringen overlod Hobro initiativet til AaB, men aalborgenserne havde problemer med at spille sig igennem et disciplineret Hobro-forsvar, og det blev ikke for alvor farligt.

Det samme kampbillede fortsatte i anden halvleg, hvor AaB var mest på bolden, men ikke formåede at blive synderligt farlige. I stedet lignede Hobro det farligste hold, da de truede på enkelte kontraangreb, hvor Kirkevold fik kæmpet sig til et par chancer.

Knap ti minutter før tid kom AaB til deres største chance, da Oliver Abildgaard trykkede af fra kanten af feltet. Den bold endte tæt på Okore, der havde forvildet sig med frem, men AaB-anføreren kunne ikke nå bolden.

Fem minutter senere havde Sebastian Grønning en stor chance til at lukke kampen, da han afsluttede et kontraangreb, men hans afslutning sejlede over mål.

I det fjerde overtidsminut fik AaB's Wessam Abou Ali prikket bolden forbi Jesper Rask, og det lignede, at AaB ville udligne, men Jesper Bøge fik kastet sig ned og clearet bolden fra målstregen.

Det var dog forgæves. På et hjørnespark umiddelbart efter fik 18-årige Mikkel Kaufmann dirigeret bolden ind over stregen til 1-1, hvilket blev det sidste mål i opgøret. Det sluttede altså uafgjort, og det betyder, at AaB nu ikke kan rykke ned ud af Superligaen i år.