AGF fik en lærestreg i SønderjyskE

I en hård, hård kamp med mange dueller var SønderjyskE med afstand det bedste hold, da de mandag vandt med 3-0 over AGF.

Kampen startede en del rodet, men hjemmeholdet fik lagt det første store tryk.

7 minutter inde i opgøret gav det SønderjyskE et hjørnespark i venstre side. Sparket lå meget tæt på forreste stolpe, hvor Kees Luijckx fra en stående position og omringet af AGF-spillere satte hovedet på og bragte sønderjyderne foran. Drømmestart til hjemmeholdet og Luijckx, der i sidste uge var SønderjyskEs skurk, da han brændte et straffespark mod Helsingør i de døende minutter.

Få minutter senere var det så Philip Zinckernagel, der var tæt på at fordoble føringen på et direkte frispark. Sparket var præcist og hårdt og tvang derfor Aleksandar Jovanovic ud i en sand feberredning oppe ved sit højre målhjørne.

De aarhusianske gæster havde deres bedste mulighed på kontramuligheder og langskud, men det blev aldrig for alvor farligt. I stedet var det så Christian "Greko" Jakobsen, der fik kampens næste store mulighed, da Zinkernagel satte ham op i en kontra. "Greko" blev dog presset i afslutningsøjeblikket lige foran feltet af en AGF-forsvarer, der fik afværget muligheden til et hjørnespark.

Første halvleg var dog meget rodet og ikke særlig pæn. Intensitet manglede der dog intet af, og kampen var præget af mange høje bolde, grimme frispark og hårde dueller om anden boldene. I begge ender var der heller ikke meget skarphed, og det blev kun til halve chancer herfra.

Sidst i halvlegen måtte Morten "Duncan" Rasmussen desværre kapitulere med en skade. Kasper Junker afløste angriberen, der tog sig til sit baglår i situationen, hvor han måtte forlade banen. Kort efter fløjtede Mads-Kristoffer Kristoffersen så til pause med stillingen 1-0 til SønderjyskE.

I anden halvleg satsede AGF mere fra start. Fem minutter inde i halvlegen var der så optræk til en udligning, da et hjørnspark endte i en løs bold i feltet. AGF fik dog ikke afsluttet, og chancen løb ud i sandet.

I stedet fik Sønderjyske plads i den anden ende. Christian "Greko" Jakobsen driblede mod gæsternes forsvarskæde og uden at blive presset kunne han nemt chippe bolden over forsvaret til Mikael Uhre.

Angriberen havde sneget sig rundt om forsvaret og timet sit løb perfekt, sådan at han lige præcis ikke var offside. Alene med Jovanovic var angriberen sikkerheden selv. Stillle og roligt lagde han den i mellem benene på AGF-keeperen, og så stod der fortjent 2-0 til hjemmeholdet, der igennem opgøret havde været farligst og stærkest i duellerne.

Herfra stod der Sønderjyske på det hele. Gæsterne så helt færdige ud, og med en lille halv time igen blev det så også 3-0.

Philip Zinckernagel trak ind i banen fra sin venstre side, og Jakob Ankersen forsøgte egentligt at tackle offensivspilleren. Zinckernagel fjernede dog højrebacken med et hårdt skulderskub, fortsatte ind i banen og med et knastørt spark med højrebenet satte han flot bolden ned i det korte målhjørne.

Kasper Junker havde AGF's bedste mulighed i opgøret, da han fra venstre trak ind i banen og trykkede hårdt af mod forreste stolpe. Sebastian Militz hev dog en flot redning op af hatten og snød den indskiftede angriber for et mål.

Herfra kunne det både være blevet 4 eller 5-0.

AGF "slap" derfor med en en mindre afklapsning på 3-0 til SønderjyskE, der dermed revancherer sidste uges hjemmenederlag til oprykkerne fra Helsingør og får sæsonens første hjemmesejr.