AGF slutter grundspillet med sejr i Aalborg

AGF viste flest kræfter og vandt 3-2 over AaB, der også er klar til mesterskabsspillet.

AGF vandt sin sidste kamp i 3F Superligaens grundspil, da AaB søndag blev besejret med 3-2 i Aalborg.

Aarhusianerne var allerede på forhånd sikre på en plads i mesterskabsspillet, mens meget skulle glippe, før AaB ikke endte i top-6.

Det blev også afbilledet i en kamp uden den store intensitet, og som var den første af to indbyrdes opgør på kort tid, da de jyske klubber mødes igen onsdag i Sydbank Pokalen.

Gennem kampen fremstod AGF stærkest og slog flere gode omstillinger. Alt imens havde AaB svært ved at lægge et pres på gæsterne, der vandt masser af fysiske kampe og løbedueller.

Første halvleg var præget af upræcise afleveringer fra hjemmeholdets side, mens aarhusianerne var mere afventende og sikre i spillet.

Først kom AGF-angriber Patrick Mortensen til en stor chance, men målmand Jacob Rinne strakte sig langt til en redning.

Kort efter kom AGF foran, da Jon Thorsteinsson fandt Bror Blume med en flad aflevering på tværs af AaB-feltet.

Efter pausen fremstod hjemmeholdet mere organiseret. En time inde i kampen udlignede aalborgenserne.

Efter et hjørnespark endte bolden ved back Kristoffer Pallesen, der sendte et lavt langskud gennem feltet. Få minutter senere kom AGF foran på ny.

Blume fandt Patrick Mortensen på et hjørnespark, hvor angriberen kom til vejrs og headede AGF foran til 2-1.

Føringen blev yderligere udbygget, da midtstopper Jores Okore skubbede Albert Grønbæk i ryggen. Det gav et straffespark, som Mortensen vekslede til mål.

Med få minutter igen reducerede anfører Lucas Andersen til 2-3, da han modtog et udspark fra AaB-målmand Jacob Rinne og spillede sig gennem AGF-feltet.

Det er anden gang, at AaB kvalificerer sig til mesterskabsspillet.

Alt imens er det første gang i fire sæsoner med strukturen, at AGF er blandt de bedste seks efter grundspillet.