• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

AGFs nye stjerneskud: Kommer til at have mareridt om den beslutning

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Australske Zach Duncan leverede en overbevisende præstation i sin første kamp fra start - men en bestemt ting nagede den 19-årige efter sejren over AC Horsens.

Af Torsten Kjems Hansen

Den 19-årige australier Zach Duncan høstede store roser for sin første hele kamp for AGF, der mandag aften vandt 2-0 over AC Horsens. Midtbanespilleren afløste på den defensive midtbane, da Nicolai Poulsen var i karantæne.

Zach Duncan greb sin chance og leverede en stærk præstation, hvor han ikke bare fik dæmmet op for ganske meget, når AC Horsens bevægede sig frem - han fik i den grad også sat fart i AGF-offensiven med flere gode ryk frem i banen. 

Alt i alt en præstation, der da også efter kampen fik træner David Nielsen til at rose talentet i høje vendinger

- Han er en helt unik spiller, som har imponeret os her i opstarten. Han har et potentiale, der er kæmpe stort, og det er jeg ikke bange for at sige, for han arbejder benhamrende hårdt hver evig eneste dag. Vi behøver ikke at holde ham på jorden. Hans potentiale er gigantisk, lød det blandt andet fra David Nielsen.
Selv forklarede australieren, at nerverne forsvandt, da kampens startede, og at han havde fået ordre til at holde spillet simpelt og blot gøre, som han følte det bedst. 

Med få minutter tilbage var Zach Duncan atter var skudt med frem i en AGF-omstilling, der førte til, at han blev ganske fri til scoring. I stedet for at afslutte selv valgte han dog forsøgte at lægge bolden på tværs til en holdkammerat. En beslutning han efter kampen fortrød bittert.

- Jeg kommer til at have mareridt om den beslutning, men det må jeg lære af. Jeg forsøgte at aflevere bolden, men jeg skulle have afsluttet selv, sagde Zach Duncan til stiften.dk.

AGF sikrede med sejren sæsonens første tre-points-triumf og fik sæsontotalen op på fem point inden næste weekends udekamp mod Brøndby IF.

Superliga

Mere Superliga

Fokus