FC Midtjylland og AaB delte på Heden

AaB og FC Midtjylland måtte hver især nøjes med ét point i topkampen på MCH Arena.

Det var sidste års Superliga-vindere mod forrige års Superliga-vindere, da dommer Mads Kristoffer-Kristoffersen klokken 19.00 fløjtede op til kamp på MCH Arena.

Der var i kampens start tænding på såvel som udenfor banen, hvor AaB's medrejsende fans havde et smukt banner med til udebaneafsnittet. 'Fremtiden skrives af egne talenter', stod der på den storartede tifo.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo. FC Midtjylland havde efter fire minutter et forsøg, som var tæt på mål og blev parreret af Nicolai Larsen. Returen var tæt på at blive opsnappet af Paul Onuachu, men den lange nigerianer kunne ikke nå bolden.

To minutter senere blev Nicolaj Thomsen sendt fri igennem, men midtbanespilleren, der i løbet af sommerens transfervindue var tæt på et skifte til den franske Ligue 1-klub Nantes, måtte se sit noget svage skud reddet af Mikkel Andersen.

Vi måtte på trods af de store chancer i begyndelsen af kampen hen til kort før pausen, før det første mål faldt. Kenneth Emil Petersen, der til sommer skifter til OB, rev Paul Onuachu ned, og kampens dommer pegede på pletten, selvom lignede, at Kenneth Emil-Petersen slap nigerianeren kort før feltet.

Straffesparket skulle Jakob Poulsen tage sig af, og det gjorde han meget sikkert. 1-0 til FC Midtjylland, og AaB havde dermed blot én halvleg til at vende kampen.

AaB kom da også glimrende ud til anden halvleg. Specielt Nicolaj Thomsen og Thomas Enevoldsen så farlige ud, men det blev altså foreløbigt ved stillingen 1-0.

Efter 54 minutter formåede AaB dog også at score. Lukas Spalvis headede perfekt et glimrende indlæg fra Patrick Kristensen ind i kassen, og så stod det 1-1 forud for de sidste 35 minutter af kampen.

De mange minutter senere fulgte en kavalkade af chancer til gæsterne, men hverken Frederik Børsting, Nicolaj Thomsen eller Thomas Enevoldsen formåede at prikke bolden i kassen.

Mod slutningen af kampen fik FC Midtjylland overtaget, men heller ikke de formåede at score, hvorfor topkampen endte