FCK kørte EfB over uden de store anstrengelser

FC København tog de tre point mod Esbjerg efter to straffesparksmål af Robert Skov og et hovedstødsmål af Dame N'Doye.

FC København ligner et hold, der er godt på vej til at overvintre på førstepladsen i Superligaen. Søndag eftermiddag blev det til en meget klar sejr i Parken over oprykkerne fra EfB, der blev sendt hjem til Vestjylland med et nederlag på 0-3.

Det begyndte allerede at gå skævt for Esbjerg-holdet efter fire minutter af kampen. I forvejen havde FCK'erne sat sig på kampen fra første fløjt, og da Peter Ankersen sendte et yderst præcist indlæg ind i panden på Dame N'Doye, så stod der hurtigt 1-0 til hjemmeholdet.

Herefter fulgte en periode, hvor man tydeligt kunne se, at FC København-spillerne virkelig nød at være en del af kampen. Bolden blev flyttet godt rundt, og da der var spillet omkring et kvarter lå bolden igen i netmaskerne. Her var det igen Dame N'Doye, der var manden bag målet, men denne gang blev der dømt offside, da en lille del af FCK-angriberen havde sneget sig foran Austin i feltet.

Herefter fulgte et nærgående frispark fra Robert Skov, men det var langt fra det sidste, man så til ham i kampen. For efter en periode, hvor EfB havde været godt inde i kampen, så klappede FCK-fælden lige inden pausen.

D'Noye fik fat i bolden efter en fejl i bagkæden af Markus Halsti, hvorefter FCK'eren trampede ind i feltet og gik i græsset, da han mærkede kontakten med Højbjerg. Dommer Maae dømte straffe, og Skov sparkede bolden stensikkert i kassen til 2-0 efter 45 minutters spil.

Efter pausen skulle FCK'erne endnu engang ikke bruge lang tid på at vise, hvem der var på hjemmebane, og 10 minutter inde i anden halvleg blev der igen dømt straffespark. Igen var det Dame N'Doye, der gik i feltet, men denne gang var det Austin, der stod bag. Det så dog ud til, at forseelsen blev lavet udenfor feltet, men da N'Doye holdt sig på benene helt indtil, han kom ind i feltet, så valgte Maae igen at pege på 11-meterpletten.

Nok engang stod Robert Skov klar, og han sparkede sit 15. Superligamål ind i kassen med største sikkerhed, og så var kampen lukket med 3-0 på måltavlen.

EfB havde dog også deres ting i kampen, hvor Mathias Kristensen eksempelvis havde et dejlig træf på bolden, som rammer indersiden af stolpen uden den mindste chance for Jesse Joronen i FCK-målet.

Men det blev ikke til mere, og FCK er dermed tre point foran FC Midtjylland i topkampen. Næste opgave for Ståle Solbakkens tropper er hjemmekampen mod Bordeaux i Europa League, hvorefter de slutter efterårssæsonen af med en kamp mod Sønderjyske.

EfB er på sjettepladsen, og de møder FC Nordsjælland i sidste runde inden vinterpausen.