Helsingør slår SønderjyskE i drama

FC Helsingør vandt fortjent med 2-1 ude mod SønderjyskE.

Fredag aften skød SønderjyskE og FC Helsingør Superligaens 3.runde i gang. Sønderjyderne ville med en sejr kunne kalde sig Superligaens nye førerhold.

Hjemmeholdet startede stærkt ud og gav ikke Helsingør nogen ro på bolden, men pressede tempoet op med et højt og aggresivt pres. Efter blot otte minutter gav gameplanen pote, da Ramon Rodriguez løb i ryggen på Frederik Bay i Helsingørs venstre side og sendte et fladt indlæg ind i fødderne på en fremadstormende Philip Zinckernagel. 1-0 til sønderjyderne.

Efter et kvarters spil gik luften lidt af SønderjyskE-ballonen, og Helsingør kom mere med i kampen uden dog for alvor at true sønderjydernes bagerste. Det lignede derfor en sønderjysk pauseføring, men lige inden pausen ender et mønsterangreb i Helsingørs højre side i et fladt indlæg fra Anders Holst. For enden af indlægget kommer Mads Aaquist løbende, og så sparker han Helsingør tilbage i opgøret. Holdene gik derfor til pause 1-1.

Anden halvleg startede meget lige, men efter 53 minutters spil fik Mads Aaquist en kæmpe mulighed for at bringe Helsingør i front tæt under mål. Angriberen brændte dog den store mulighed, der igen var assisteret af et indlæg fra Anders Holst.

Som anden halvleg skred frem blev Helsingør mere og mere dominerende, og selvom kampen fortsat var tæt, var det de gæstende oprykkere, der blev mest farlige.

Med et kvarter igen fik gæsterne så valuta for det flotte spil. Marcel Rømer smed en bold væk inde i eget målfelt til Mads Aaquist, der resolut sparkede Helsingør flot i front med tørt venstrehug. 2-1 til gæsterne og kampen var vendt på hovedet efter hjemmeholdets overbevisende start.

SønderjyskE formåede derefter ikke rigtig at lægge tryk på gæsterne. I stedet havde Helsingør to gode muligheder efter hjørnespark.

Med seks minutter igen opstår kampens mest kontroversielle situation så. Mikael Uhre dribler uden om Henriksen, der ender med at fælde SønderjyskE-angriberen i et desperat forsøg på at få fat i bolden. Dommer Benjamin Willaume-Jantzen peger på pletten, og der er straffe til hjemmeholdet, selvom tv-billederne efterfølgende viste, at forseelsen blev begået uden for feltet.

Kees Lujickx brændte dog det efterfølgende straffespark, der kunne have bragt SønderjyskE tilbage i opgøret, da han sparkede bolden langt over målet.

Derfor endte opgøret i en fortjent 2-1 sejr til FC Helsingør, der fik sine første point i Superligaen nogensinde. SønderjyskE må kigge langt efter førstepladsen.