Hobro tog sjælden sejr og forlængede FCN’s udebanekvaler

Hobro IK tog deres anden sejr i denne sæson, da de slog FC Nordsjælland 3-2 søndag.

Superligaens bundprop, Hobro IK, tog en sjælden sejr, da de søndag eftermiddag tog imod FC Nordsjælland, der til gengæld endnu ikke har vundet på udebane i denne sæson.

I kampens indledning havde begge klubber svært ved at komme frem til chancer, men det lignede, at Hobro IK ville ramme Julian Kristoffersen med indlæg, mens FC Nordsjælland forsøgte at spille sig igennem i deres højre side med Karlo Bartolec og Andreas Skov Olsen.

Og Hobro IK's taktik var tæt på at give pote efter knap 25 minutter, da Kristoffersen vandt en hovedstødsduel og fik sendt en godt hovedstød afsted. Hovedstødet gled akkurat forbi mål.

Men efter 32 minutter var det dog det kriseramte hjemmehold, der kom foran. Quincy Antipas spillede bandespil med angrebskollegaen Julian Kristoffersen igennem FC Nordsjællands forsvar, inden Antipas selv kunne sende en følt afslutning forbi Nicolai Larsen til 1-0.

Føringen blev en kort fornøjelse, da Mikkel Rygaard svarede igen umiddelbart efter. Den erfarne midtbaneprofil viste sin gode sparketeknik, da han bragede et frispark fra små 25 meter op i krydset, hvor Jesper Rask i Hobro-målet ikke kunne gøre noget.

Antipas var imidlertid i hopla, og kort inden dommeren kunne fløjte til pause, sørgede han for endnu en scoring. Den hurtige angriber opsnappede en løs bold tæt på gæsternes felt, hvorefter han nemt kunne trække ind i feltet og sende bolden i nettet med en resolut afslutning.

Det lignede, at målene fortsat ville komme i anden halvleg, da Mohamed Kudus var tæt på at sparke udligningen i nettet med et kvalificeret langskud, men Rask reddede flot skuddet.

Det blev dog langt fra ligeså målfarligt som første halvleg, og selv om FC Nordsjælland kom til enkelte chancer ved Skov Olsen, Rygaard og Karlo Bartolec, stod Hobro godt imod, og det blev sjældent farligt.

Men udligningen kom et kvarter før tid, og det var ikke overraskende en velspillende Karlo Bartolec, der sørgede for den. Et hurtigt og gennemspillet angreb fra FC Nordsjælland endte hos Bartolec, der snød sin direkte modstander med en skudfinte, inden han bragede bolden i målet med venstrebenet.

Det fik begge hold til at jagte sejrsmålet, og det var i sidste ende hjemmeholdet, der trak det længste strå. Efter 81 minutter sendte Vito Hammershøy-Mistrati et indlæg ind i feltet, hvor Kristoffersen vandt sin duel med Ulrik Yttergaard-Jenssen og headede bolden i kassen til 3-2.

FC Nordsjælland var tæt på at svare igen ved Andreas Skov Olsen, men det lykkedes ikke for de nordsjællandske gæster, og Hobro IK fejrede i stedet en 3-2-sejr.

De tre point er ikke nok til at løfte Hobro IK fra sidstepladsen i Superligaen, og med ni point efter 12 runder er de stadig tre point efter Vejle Boldklub og Vendsyssel FF.