Nedrykningsgyser sluttede uafgjort

1-1 på Bluewater Arena imellem Esbjerg og Horsens betyder, at alt er åbent til returkampen

Havde man forventet, at de to hold i denne livsvigtige kamp ville have fokus på defensiven, så blev man da (heldigvis) slemt skuffet.

Begge hold lagde ud i flot tempo, og der var gode chancer i begge ender i kampens start. Horsens´ Delphin Tshiembe headede over efter et godt indlæg, mens driblestærke Anders Dreyer stangede et flot skud af, som keeper Steve Clark måtte slå til hjørne.

Udeholdet satsede på dødbolde og især indkast fra Mikkel Qvist, hvis lange arme svang kuglen ind i feltet, hvor EfB-forsvaret havde travlt med at lufte ud.

Hjemmeholdet forsøgte at spille sig mere igennem, og det virkede godt, når Konstantinos Tsimikas smed indlæg ind fra venstre, eller når Anders Dreyer opererede i højre side. Et par gange fandt de Mads Hvilsom, som dog ikke havde held med sine afslutninger.

I stedet var det Horsens, som kunne gå til pausen med en føring. Peter Nymann slog et godt indlæg fra højre, som fire spillere fra Esbjerg bare gloede på, og så kunne Tshiembe ved bagerste stolpe prikke bolden ind.

Den lange angriber var kun med, fordi Lasse Kryger gik i stykker kort inden start, men en bedre erstatning kunne da ikke findes.

Esbjerg lagde pres på fra starten af anden halvleg, men de helt store chancer kom man ikke frem til. Derfor skulle der hjælp til fra Horsens, og den stod keeper Clark for.

Han boksede en bold svagt væk, og da den blev headet tilbage i feltet, var der ikke nogen på kassen. I stedet dumpede bolden ned for fødderne af en ellers anonym Robin Söder, som fra tæt hold sendte udligningen ind med 23 minutter igen.

Så havde man nok regnet med, at Esbjerg ville komme frem og skaffe et føringsmål inden returkampen, men man stillede sig langt ned og afventede Horsens. De var endda heldige, da Jeppe Mehl blev nedlagt af Viktor Palsson i feltet, men dommeren, som stod godt placeret, vinkede afværgende.

Med 1-1 står Horsens en smule bedre end Esbjerg til returkampen i Østjylland på næste søndag kl. 13.

Den samlede taber rykker ned, mens vinderen skal spille play off mod nummer to fra 1. division.