• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Nicolaj Thomsen tvivler på FCK-debut i foråret

Nicolaj Thomsen tvivler på FCK-debut i foråret
Foto: FCK

Landsholdsbobler Nicolaj Thomsen er ude med en skade, og det er slet ikke sikkert, han kommer til at få debut i FCK-trøjen dette forår.

Af Kenneth Jensen

Konkurrencen på kanterne i FC København er stor, og den blev større, da klubben i januar hentede landsholdsbobler Nicolaj Thomsen i franske Nantes.

Men indtil videre er det ikke meget, som FCK-fansene har set til den tidligere AaB'er, der var skadet, da han skiftede til FCK, og det er heller ikke sikkert, at fansene får ham at se i dette forår.

Kantspilleren, 23 år, er blevet opereret for en stressfraktur i foden, og selv om han ikke er langt fra at vende tilbage til en let træning, går både han og FCK roligt til værks med skaden.

Og det kan altså betyde, at han ikke spiller for FCK før i næste sæson.

- Jeg har cirka otte dage tilbage med en aftagelig støvle på foden, og så derefter kan jeg begynde at gå stille og roligt. Så venter lette øvelser, og så må vi se, siger Nicolaj Thomsen til tipsbladet.dk.

Regner du med at spille i foråret?

- Det er et godt spørgsmål. Det afhænger af, om der kommer en reaktion, eller om det går lige ud af landevejen. Vi har bevidst ikke sat en tidshorisont på, for vi var enige om, at det først skulle være fra næste sæson, jeg skulle gøre mig gældende og være 100 procent skarp. På den måde har FCK været god for mig, for klubben har givet mig den tid, det tager. Så jeg stresser ikke, og jeg vil være sikker på at være i orden på den lange bane.

- Den (skaden, red.) kommer jo af en overbelastning, så det vil være dumt at tage nogle chancer. Det skal bygges langsomt op, og jeg skal have genopbygget mine muskler i benet. Det handler om at tage det stille og roligt.

Fra sidelinjen har Nicolaj Thomsen set et FCK-hold, der bare moser på i Alka Superligaen, hvorfor der heller ikke er det store behov for at bringe Nicolaj Thomsen i foråret. Heller ikke nu, hvor FCK er ude af Europa.

- Jeg savner at spille, og jeg håber da på at spille lidt i foråret, men jeg er også indforstået med det, hvis der ikke kommer noget spilletid. Det er dumt at haste sådan en skade. Holdet spillet også godt, så det er nok først fra næste sæson, jeg skal gøre mig gældende, siger FCK'eren, der fastslår, at han har fået en god start trods den skade, han tog med sig fra Frankrig:

- Alle har taget godt imod mig, selv om det har været lidt specielt, at jeg ikke har været med på træningsbanen. Nu kendte jeg også mange af dem i forvejen, så der var ikke noget der. Nogle af dem driller mig godt nok med, at jeg er skadet og ikke spiller, men omvendt har det givet mig ro til at komme på plads uden for banen. Men jeg savner da at spille fodbold, helt klart.

Nicolaj Thomsen har kontrakt med FC København frem til sommeren 2021.

Superliga

Mere Superliga

Fokus