• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Optakt: AGF - Vejle Boldklub

I begge lejre har det knebet med at få point det seneste stykke tid. Derfor er kampen mellem AGF og Vejle også ekstra vigtig for begge hold.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag klokken 19.00
Spillested: Ceres Park, Aarhus
Dommer: Michael Tykgaard
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #agfvb #sldk

Holdnyt:
AGF:
Det er blevet til fire Superliga-nederlag i træk for AGF, der efter en fin start på sæsonen er dumpet ned som nummer 11. Det er således ikke blevet til sejre i de seneste syv kampe for David Nielsens madnskab, der senest tabte med 1-2 hjemme til AC Horsens.

Med 18 point for 17 kampe er AGF kun to point foran Vejle Boldklub, så det er et vigtigt opgør for begge mandskaber, hvor hjemmeholdet AGF ganske sikkert håber på tre point og en god afslutning på efteråret.

AGF kan glæde sig over, at Oscar Whalley vender tilbage i målet, hvor unge Kasper T. Kristensen var på kassen senest mod AC Horsens. Den unge målmand lukkede et lidt for nemt mål ind på en afslutning fra tidligere AGF'er Michael Lumb.

I forhold til skader kan David Nielsen glæde sig over, at han så småt har alle til rådighed igen - kun reservekeeper Mysak er ude med en skade. Niklas Backman og André Riel er tilbage i træning, men ikke fundet fit nok til at blive udtaget til kamptruppen.

Vejle Boldklub:
Arbnor Mucolli sikrede Vejle det ene point, da AaB senest var på besøg, og den kamp endte med at blive Morten Wieghorsts sidste i spidsen for det nordjyske mandskab. For Vejle var pointet godkendt, efter man var bagud.

Oprykkerne er stadig uden træner Adolfo Sormani, der sidder ude med karantæne i resten af efteråret, og han skal håbe på, at klubben kommer fra Aahus med point. Lige nu har Vejle et enkelt point ned til Hobro, der ligger sidst, og det vil helt sikkert lune med en vinterpause, hvor klubben ikke skal kigge på en stilling med Vejle nederst.

Til opgøret senest var både Gustaf Nilsson og Imed Louati ude med skader, men det er kun sidstnævnte, der stadig sidder over. Nilsson har dog ikke spillet kamp i halvanden måned, så det er tvivlsomt, om han er i en forfatning, hvor han kan starte inde.

Til gengæld kan Vejle glæde sig over at have både Rasmus og Mads Lauritsen tilbage - de har overstået karantæner.

Karantæne:
AGF: Ingen
Vejle Boldklub: Ingen

Bud på startopstillinger:
AGF
(4-5-1): Whalley - Mikanovic, Kanstrup, Juelsgård, Højer - Spelmann, Blume, Guira, Sana, Ankersen - Stage

Vejle Boldklub (3-4-3): Bajza - M. Lauritsen, Greve, R. Lauritsen - Mølgaard, Ramadani, Schoop, Davidsen - Hallberg, Sousa, Mucolli

Profilen:
Vejle-keeper Pavol Bajza havde et kæmpe formdyk lidt tidligere i sæsonen, men han er ved at finde sine fødder igen og er en udmærket sidste skanse for Vejle Boldklub.

Vidste du, at..:
Vejle Boldklub har blot vundet to af 14 Superliga-kampe ude mod AGF. Ikke just et sted, hvor oprykkermandskabet normalt har det godt.

Dom:
Mens hjemmeholdet har store problemer for tiden, er Vejle heller ikke flyvende. Én sejr i de seneste syv kampe er det blevet til for Adolfo Sormanis mandskab - den sejr kom over Horsens i starten af november.

Hjemmeholdet er favorit i et opgør mod Vejle, spørgsmålet er bare, hvor ramt på selvtilliden AGF er efter så mange sløje resultater, og hvad det kommer til at betyde for kampen. Det er et krævende publikum i Aarhus, så man skal også passe på, at det ikke forkramper sig.

Vi tror på, at AGF og David Nielsen får vendt de dårlige resultater. Det kan man passende gøre ved at stabilisere defensiven og så score det ene mål, der er nødvendigt. 1-0 til AGF. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus