Optakt: FC Nordsjælland - Hobro IK
2016-03-20 13:18

Brøndby har vundet to 1-0-sejre på hjemmebane i dette forår - er en tredje på trapperne mod formstærke Esbjerg?

Kampfakta:
Spillested: Brøndby Stadion
Dommer: Peter Kjærsgaard
Kampstart: Søndag klokken 18.00
På TV: TV3+
Twitter: #bifefb

Holdnyt:
Brøndby IF:
Ovenpå en turbulent uge viste Brøndby god moral i søndags mod Randers FC, der blev besejret med 1-0 på hjemmebane. Opgøret markerede Auri Skarbalius' comeback som cheftræner for Brøndby, og det var tydeligt, at litaueren ikke har tænkt sig at revolutionere det store i forhold til sin forgænger. Mest bemærkelsesværdigt var det, at Johan Elmander virker til at være Auris foretrukne forward frem for nyerhvervelsen Kamil Wilczek.

Brøndby slider fortsat med at skabe de store chancer i kampene, og det bliver sandsynligvis også en udfordring mod Esbjerg, der formentlig har tænkt sig at have et stærkt defensivt fokus i søndagens kamp.

Skaderne er væltet ned over Brøndbys defensiv i dette forår, og er svært at spå om, hvordan holdkortet ser ud mod Esbjerg. Daniel Agger er tilbage, mens Martin Albrechtsen trods gode takter ikke er blevet klar til et comeback. Mere tvivlsomt er det med Rodolph Austin, der dog er med i truppen. Martin Ørnskov er tilbage, mens Thomas Kahlenberg er ude. Frederik Holst afsoner karantæne.

Esbjerg fB:
Vestjyderne fik skovlen under AGF i seneste runde, og dermed ligger Jonas Dals tropper efterhånden i meget sikker afstand af nedrykningsstregen, selv om holdet fortsat er næstsidst i Superligaen. Sejren var Esbjergs anden i træk, og vestjyderne er kommet godt fra land i foråret.

Også på skadesfronten lysner det for Esbjerg, der senest har fået Ryan Johnson Laursen tilbage efter en længerevarende pause. Esbjerg må dog fortsat kigge langt efter Victor Palsson, der næppe når at blive klar til mere bold i denne sæson.

Karantæner:
Brøndby IF: Holst
Esbjerg fB: Ingen

Bud på startopstillinger:

Brøndby IF (4-2-3-1): Rønnow- Larsson, Agger, Albrechtsen, Durmisi- Phiri, Nørgaard- Eriksson, Pukki, Boysen- Elmander.

Esbjerg fB (4-4-2): Højbjerg- Hagelskjær, Brinch, Stenderup, Lauridsen- Andersen, Jørgensen, Lekven, Paulsen- Rise, Schwartz.

Profilen:
Teemu Pukki kan rigtig mange ting med en bold, og han fungerer fint som opspilsstation for Brøndby. Men det, han primært er med for, er at lave mål. Og dem har han ikke lavet mange af på det seneste. I de seneste ti kampe har Pukki blot scoret et enkelt mål, og det er langt under, hvad han og Brøndby har sat næsen op efter. Med til historien hører, at Pukki er blevet kastet rundt på alle mulige offensive positioner, og det har gjort det svært for ham at finde et flow. Men det er en spiller, der snart skal have gang i målscoringen.

Vidste du, at..:
Esbjerg fB har tilført Brøndby et af de mest legendariske hjemmebane-nederlag i Superliga-historien. Det skete tilbage i 2004, da vestjyderne vandt 6-1 på Brøndby Stadion. Og Esbjerg har det generelt set godt med at spille på den københavnske Vestegn. Ud af de seneste seks kampe i Brøndby har hjemmeholdet blot formået at vinde en enkelt.

Dom:
Det er sjældent, at det ender i en regulær målfest, når Brøndby og Esbjerg tørner sammen, og det er der absolut heller ikke noget, der tyder på, at det bliver søndag. Faktisk gætter vi på, at der slet ikke bliver scoret. 0-0 mellem Brøndby og Esbjerg.

Indbyrdes kampe, form og tabel:

 
 
SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO