• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Optakt: Hobro IK - AGF

Hobro lukker alt for mange mål ind, og AGF har svært ved at score nok mål. Men hvordan ender den kombi fredag aften i Hobro?

Af Torsten Kjems Hansen

Kampfakta:
Kampstart: Fredag klokken 19.00
Spillested: DS Arena, Hobro
Dommer:  Benjamin Willaume-Jantzen
På TV: TV 3 Sport
Hashtag: #hobagf

Holdnyt:
Hobro IK:

Hobro fik den længe ventede sejr i forrige spillerunde, da OB blev nedlagt med 3-2 på DS Arena, men i den seneste runde blev det igen op ad bakken for holdet, der blev sendt fra Randers med rundens største nederlag på 3-0.

Defensiven har lukket hele 15 mål ind i sæsonens første seks spillerunder, hvilket da også er blevet til en bekymring hos træner Allan Kuhn, der inden sæsonen ellers proklamerede, at han gerne ville indføre en mere offensiv spillestil. 

Der er næppe tvivl om, at det defensive arbejder må stå øverst på arbejdslisten til de kommende kampe, for et snit på 2,5 modstander-mål gør det uhyre svært at sikre sig mange point på.

Hobro må til fredagskampen igen se bort fra Pål Alexander Kirkevold, Julian Kristoffersen og Jacob Tjørnelund.

AGF:
Foran 1-0 mod selveste FCK var AGF med kun de få minutter tilbage af opgøret på Ceres Park mere end tæt på at få største-delen af de flere end 15.000 tilskuere tilbage kaste sig ud i vild hyldest af de lokale helte for deres første sejr over hovedstads-holdet i ni år. 

Men så fik Viktor Fischer fat i en løs bold på kanten af feltet og sørgede for stilhed i Aarhus. AGF kan dog fortsat glæde sig over at være rækken eneste ubesejrede hold efter fem uafgjorte og en sejr. Og det endda efter møder med både FCM og nu FCK. 

Der er blot lukket tre mål ind i sæsonen, men den største bekymring i og omkring AGF er fortsat den sløje målscoring, der kun har budt på fire mål i nu seks kampe. Skal der hentes en naturlig målscorer eller ej, inden transfervinduet lukker. Det spørgsmål blæser endnu i vindene i Aarhus.

Anfører Pierre Kanstrup gik glip af FCK-kampen på grund af en skade, men han er i hvert fald blevet udtaget til fredagskampen, hvilket vil give træner David Nielsen råderum over hele truppen, når holdet skal sættes.

Karantæner:
Hobro IK: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hobro IK (4-4-2): Rask - Bøge, Amankwah, Minor, Haarup - Mikkelsen, Brix-Damborg, Mistrati, Babayan - Fall, Sabbi

AGF (4-1-4-1): Jovanovic - Mikanovic, Kanstrup, Backman, Højer - Guira - Stage, Amini, Blume, Ankersen - Bundu

Profilen:
Rasmus Minor og Yaw Amankwah har dannet forsvarsduoen i de seks første opgør og kommer formentlig til at gøre det igen fredag aften. Men efter 15 modstander-mål lukket ind må det alt kræve noget ekstra fortsat at strutte af selvtillid. Fredag aften vil der derfor uden tvivl være et ektra fokus på de to i kampen mod et AGF-hold, der blot har nettet fire gange i sæsonen. 

Vidste du, at..:
AGF har vundet tre af de fire interne Superliga-kampe mod Hobro på DS Arena. Seneste sejr lød på 3-1 i foråret, hvor en Tobias Sana i topform viste vejen med et hattrick i 3-1-sejren. Sana er med fire mål i alt da også den spiller, der i de to holds indbyrdes møder står noteret for flest scoringer - nemlig fire styks. Nummer to på den listen er Danny Olsen, der i AGF-trøjen har nettet to gange mod Hobro IK. Fredag aften er Olsen som bekendt i Hobro-trøjen.  

Dommen:
AGF havde i den seneste sæson fint styr på Hobro IK, der i tre af fire kampe blev nedlagt. Troen på egne evner må da også være største på Aarhus-holdet, hvor målene dog er en mangelvare. Men mon ikke AGF'erne kommer til at forsøge at presse Hobro-forsvaret med hurtige fødder hos Ankersen, Bundu og Stage samt en god portion indlæg. 

Defensivt står aarhusianerne solidt, og hvorfor skulle den tendens ikke fortsætte? AGF må på et eller andet tidspunkt få lidt bedre gang i målscoringen - det kan meget vel ske fredag aften mod et trængt hjemmehold. AGF vinder 2-0 i Hobro.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus