• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Optakt: Lyngby - AGF

AGF er fortsat på jagt efter sæsonens første sejr, men David Nielsen har endnu ikke prøvet at vinde mod sin tidligere klub Lyngby. Der er udsigt til en interessant mandagskamp i Superligaen.

Af Martin Davidsen

Kampfakta:
Kampstart: Mandag 5. august kl. 19.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Jens Maae
På TV: TV3 Sport 
Hashtag: #LBKAGF #sldk

Holdnyt:
Lyngby:
Efter en stærk start på livet i Superligaen har Lyngby nu tabt to kampe på stribe med store cifre, og oprykkerne mangler stadig at bevise, at man har fysisk power til at stå imod gennem 90 minutter. Seks af de syv mål, som klubben har lukket ind, er indkasseret i den sidste halve time af kampene.

Offensivt råder man dog over nogle spændende spillere, og på en god dag kan Lyngby drille de fleste. Træner Christian Nielsen har mange taktiske værktøjer i skuffen, og da der ikke har været meldinger om nye skader i truppen, kan hjemmeholdet stille i stærkeste opstilling.

AGF:
David Nielsens mandskab har mødt to forventede tophold i de seneste kampe, og trods tætte kampe er det blevet til to nederlag, så klubben stadig er uden sejr i denne sæson. Nu har aarhusianerne brug for tre point for at holde snor i feltet af bejlere til top seks.

Selvom Nicklas Helenius var med i AGF-truppen til seneste kamp, har han stadig sin debut til gode, og den kan altså komme mandag, da han har fået genvalg til truppen. Også Zach Duncan kan få sin debut i den hvide trøje. 

Det ligner også genvalg til William Eskelinen i målet, selvom han havde en uheldig og usikker debut i seneste spillerunde.

Karantæne:
Lyngby: Ingen
AGF: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby (3-4-3): Mikkelsen – Enghardt, Geertsen, Winther – Fosgaard, Ørnskov, Christjansen, Da Silva – Mohammed, Gytkjær, Nielsen

AGF (4-5-1): Ekselinen – Munksgaard, Tingager, Juelsgård, Højer Nielsen – Bundu, Amini, Poulsen, Blume, Thorsteinsson – Mortensen 

Profilen:
Mens AGF-holdet har tre spillere med fortid i Lyngby, har Lyngby én spiller i truppen med fortid i AGF. Emil Nielsen scorede et enkelt mål i Superligaen i sin tid som AGF-spiller, men han har stadig første scoring til gode i Lyngby-trøjen. Måske kan han drille sin tidligere klub?

Vidste du, at…:
Som AGF-træner har David Nielsen spillet mod Lyngby to gange i Superliga-regi, men indtil videre er det ikke lykkedes træneren at besejre sin tidligere klub. I oktober 2017 tabte AGF 0-2 hjemme mod Lyngby, mens de to hold spillede 0-0 i februar 2018 på Lyngby Stadion. Begge gange var Thomas Nørgaard træner for Lyngby.

Dom:
Lyngby har lukket syv mål ind i de seneste tre kampe, så selvom forsvaret både rummer erfaring og talent, er der noget at arbejde med i defensiven. Omvendt har AGF haft svært ved at score mål, så det bliver et interessant opgør på Lyngby Stadion. Det kan også blive en tæt affære med få mål, og da AGF er favorit, ligner det en smal sejr til udeholdet. Vi byder på 0-1.

Seneste indbyrdes kampe, form og tabel:

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.