Superliga Kenneth Jensen

Optakt: Lyngby BK - FC Midtjylland

Foto: Getty Images

Oprykkerne får besøg af Superligaens tophold, og Lyngby skal forsøge at fortsætte den gode hjemmebane-form, der har kastet ni af 12 mulige point af sig.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 14.00
Spillested: Lyngby Stadion
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
På TV: TV3 Sport
Hashtag: #lbkfcm #sldk

Holdnyt:
Lyngby BK:
Mens den anden oprykkerklub fra Silkeborg IF har store problemer i bunden af Superligaen, har Lyngby Boldklub fået en glimrende start på denne sæson og holder sig i midterfeltet.

Mandskabet, der er trænet af Christian Nielsen, har fået ni point i sæsonens første otte kampe, og alle ni point er kommet på hjemmebanen i Lyngby, hvor man indtil videre vundet tre af fire kampe.

Der er ikke de store skader at rapportere om - André Riel har døjet med lidt småproblemer, men han kan dog være tilbage i aktion, da han er med i truppen. Nyindkøbet Marcel Rømer må være tæt på startopstillingen, efter han har trænet med Lyngby i et par uger nu, og da klubben må undvære Martin Ørnskov. 

FC Midtjylland:
Brian Priske har fået to uger til at arbejde med sit mandskab, efter han midt i august overtog cheftrænerstillingen fra Kenneth Andersen. Godt nok har flere FC Midtjylland-spillere været afsted med landsholdet, men det har formentlig været muligt at implementere nogle af Priske ideer i de sidste par uger.

Klubben fra Ikast og Herning ligger nummer et i Superligaen, efter man senest fik en sejr over Brøndby på hjemmebane, mens FC København snublede i Aalborg.

Læs også:Emiliano Marcondes klar til kamp: Udtaget til FC Midtjyllands reservehold

Til opgøret er Brian Priske uden langtidsskadede Kristian Riis, mens Zsolt Korcsmar begynder at komme nærmere en klarmelding, omend kampen nok kommer for tidligt for den ungarske forsvarsspiller.

FC Midtjyllands Marc Dal Hende blev ikke solgt i transfervinduet, så når han får noget kampform via deltagelse for reserveholdet, bør han også nærme sig startopstillingen igen for FC Midtjylland. Han er også med i truppen mod Lyngby. 

FC Midtjylland er samtidig uden Tim Sparv, der er skadet, mens Emiliano Marcondes er med i truppen. 

Karantæne:
Lyngby BK: Ingen
FC Midtjylland: Ingen

Bud på startopstillinger:
Lyngby BK (3-4-3): Mikkelsen - Enghardt, Geertsen, Winther - Jørgensen, Rømer, Christjansen, Da Silva - Fosgaard, Gytkjær, Nielsen

FC Midtjylland (4-3-3): Hansen - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Dyhr - Onyeka, Cajuste, Evander - Mabil, Kaba, Anderson

Profilen:
Før sæsonen vidste dansk-islændingen Mikael Anderson ikke, om han skulle være en del af FC Midtjyllands hold på den lange bane. Anderson vendte tilbage til klubben efter et lejeophold i hollandsk fodbold, men offensivspilleren har vist så gode tegn, at FC Midtjylland har valgt at satse på ham på den lange bane. Således kan han meget vel være i startopstillingen mod Lyngby. Indtil videre er det blevet til syv kampe og en enkelt scoring i denne sæson.

Læs også:Tidligere FC Midtjylland-komet spiller på Færøerne: Det er spildt talent

Vidste du, at..:
Der plejer at være mål i luften, når de to mandskaber mødes i Lyngby. De sidste to Superliga-opgør på Lyngby Stadion er endt 2-2, og ingen af de hidtil ni Superliga-møder i Lyngby mellem de to klubber er endt uden scoringer.

Dom:
Det er overraskelsen Lyngby BK mod topholdet FC Midtjylland, og på papiret er det en ganske interessant kamp, vi står foran. Lyngby har hentet ni af 12 mulige point på egen bane, mens FC Midtjylland har ryddet bordet på udebane med tre sejre i tre kampe.

FCM ser ud til at have fået styrket forsvaret under træner Brian Priske, og det kan komme klubben til gavn i et opgør som det mod Lyngby.

Vi tror på, at det bliver en ny smal midtjysk sejr - 1-0 til de gæstende jyder.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

Læs også:Skadet FCM'er nærmer sig udløb: Vi må kigge hinanden i øjnene

Læs også:Dansk indkasttræner om legendekritik: Som om han havde drukket 10 øl

Læs også:Trist skæbne fik Emiliano Marcondes hjem