Optakt: Randers FC - FC Midtjylland
2016-03-20 11:40

Kan Randers FC ryste Christian Keller-sagen af sig og vinde forårets første kamp, eller fortsætter Viborg FF med at rykke tættere på midterfeltet?

Kampfakta:
Spillested: BioNutria Park, Randers
Dommer: Dennis Mogensen
Kampstart: Søndag klokken 14.00
På tv: EuroSport DK
Twitter: #sjefcm #sldk
 
Holdnyt:
 
Randers FC:
Tre kampe i Superliga-foråret har givet blot ét point, og i DBU Pokalen blev Randers FC ekspederet ud af FC København efetr 120 minutters fodbold og mulige fejlkendelser. Ja, det har i sandhed ikke været et nemt forår for Randers FC, der også har kæmpet med splid i truppen grundet sagen om Christian Keller og Jonas Borring.
 
Nu venter så Viborg FF, der gæster Randers, og det bliver i første omgang interessant at se, hvordan Randers' tilskuere reagerer i forhold til truppen og hele Keller-sagen.

Christian Keller er fortsat ude af Randers-truppen efter balladen med holdkammeraten Jonas Borring´s ekskone. Det er endnu meget tvivlsomt, hvornår/om Keller kommer tilbage i aktion for hestene. 

Jonas Borring er stadig ude, idet han ikke vil spille på hold med Christian Keller, mens Erik Marxen er i karantæne. Mikael Ishak sad over mod FC København i onsdagens pokalopgør med en mindre skade - han kan være tilbage i startopstillingen mod Viborg. I hvert fald er Ishak tilbage i truppen.

Viborg FF:
Oprykkerklubben har i denne sæson leveret meget stærke og stabile præstationer, der har gjort, at klubben kan kigge på en nedrykningsstreg, der er 16 point væk. Viborg har i dette forår leveret stabile præstationer, hvor det er blevet til en sejr og to uafgjorte kampe.

Johnny Mølby har fået sat skik på sin trup, der står godt og solidt på banen, og hvor der er fokus på hårdt arbejde. Samtidig er der kvalitet nok til at score mål, hvilket man også så, da Viborg smadrede Hobro IK med 6-0 på udebane i forrige spillerunde.

Viborg har Jonas Kamper i karantæne, så han kommer altså ikke i aktion mod sin tidligere klub, mens Jeroen Veldmate fortsat er skadet.

Karantæne:
Randers FC: Erik Marxen
Viborg FF: Jonas Kamper

Bud på startopstillinger:
Randers FC:

Randers FC (4-4-2): Johnsson - Thomsen, Fenger, Agesen, Fischer - Fisker, Amini, Poulsen, Masango - Lundberg, Ishak

Viborg FF:

Viborg FF (4-4-2): Friis - Pallesen, Rask, Reese, Thorsen - Andersen, Lerager, Grønning, Akharraz - Deblé, Curth

Profilen:
Mikkel Rask startede sin aktive karriere i Randers FC, der gav forsvarsspilleren chancen som professionel allerede tilbage i 2002. Siden har forsvarsspilleren været i Viborg af to omgange, mens han også har prøvet sig af i udlandet og tilmed har haft orlov, fordi han ville rejse. Rask og holdet har mødt Randers på udebane en gang tidligerei denne sæson, hvor Jonas Kamper, der også er tidligere Randers-spiller, afgjorde kampen med sit mål til 1-0. Dengang spillede Rask en fin kamp, og det er der brug for igen, når klubben skal på visit i Randers.

Vidste du, at...:
Tre spillere i Viborgs trup har tidligere repræsenteret Randers FC - førnævnte Mikkel Rask og Jonas Kamper - sidstnævnte som sagt med karantæne i opgøret - og også keeper Peter Friis Jensen har en fortid i Randers, hvor han dog blev vejet og fundet for let. Men at de tre tidligere har spillet for Randers, kan meget vel få Viborg-truppen til at være ekstra motiverede.

Dom:
Der har været så meget ballade i Randers FC i en uges tid, og klubben har ikke vundet en fodboldkamp i foråret. Tilmed kommer klubben til opgøret med 120 minutters fodbold i benene. Omvendt har Viborg vundet eneste udekamp med 6-0 og har ikke tabt en kamp i foråret, så selv om Randers er favorit til opgøret på papiret, kan Viborg sagtens ende med at vinde. 1-0 til Viborg er buddet herfra.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:
 

 
 
SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO