Optakt: Esbjerg fB - Brøndby IF
2016-03-06 13:27

Både SønderjyskE og Brøndby står noteret for 32 point i sæsonen, og begge klubber kommer til opgøret med en pokalkamp i benene. Hvad har mest at byde på søndag i Haderslev?

Kampfakta:
Spillested: Sydbank Park, Haderslev
Dommer: Michael Johansen
Kampstart: Søndag klokken 16.00
På tv: Canal 9
Twitter: #sjebif #sldk
 
Holdnyt:
SønderjyskE
Johan Absalonsen sikrede, at SønderjyskE ikke åbnede foråret med et nederlag, da klubben lørdag i Randers sikrede et enkelt point qua Absalonsens udligning i dommerens tillægstid. Omvendt var der så pil ned tirsdag, hvor klubben blev ekspederet ud af DBU Pokalen med et 0-3 nederlag hjemme til AGF.

Spørgsmålet er, hvor stærke SønderjyskE er i denne sæson. Hjemme mod Brøndby søndag får vi nogle svar, når to klubber, der ligger nummer fire og fem i Alka Superligaen og begge står noteret for 32 point, mødes i Haderslev.

Til opgøret har Jakob Michelsen, træner, hele truppen at vælge imellem, og det bliver interessant at se, om SønderjyskE stiller med Absalonsen, Dalgaard eller Bechmann fremme, eller om holdet spiller med to angribere mod Brøndby, der defensivt virker en anelse svækket.

 
Brøndby IF
Søndag blev Hobro IK sænket med 1-0 i Brøndby, efter den nye angriber, Kamil Wilczek, scorede kampens eneste mål på en returbold. Brøndby var bedst, men havde svært ved at spille, og selv om det onsdag blev til en sejr på 3-0 i DBU Pokalen mod Skive, er der spørgsmålstegn forud for mødet med SønderjyskE. Skive skabte en del chancer og levede i opgøret frem til sidste minut, inden Brøndby scorede to sene mål.

Mens Brøndby i denne sæson har haft store problemer med at få point og score på eget græs, har klubben præsteret godt på udebane. 17 point og 21 mål i ni kampe er det blevet til. 

Til opgøret ventes klubben at få forstærkning i startopstillingen, da både Daniel Agger og Rodolph Austin kan være tilbage. Også Thomas Kahlenberg og Lebogang Phiri kan være tilbage i startopstillingen, efter de har døjet med skader, der har holdt dem på bænken.
 
Karantæne:
SønderjyskE: Ingen
Brøndby IF: Ingen
 
Bud på startopstillinger:
SønderjyskE (4-1-4-1): Skender - Pedersen, Kanstrup, Muusmann, Pereira - Drachmann - Kroon, Guira, Madsen, Absalonsen - Bechmann

Brøndby IF (4-2-3-1): Rønnow - Larsson, Ørnskov, Agger, Durmisi - Austin, Kahlenberg - Eriksson, Pukki, Boysen - Wilczek

Profilen:
Janus Drachmann spiller som manden, der skal rydde op. Han skal erobre bolde og forstyrre spillet for modstanderen. Siden den defensive midtbanespiller blev hentet i AC Horsens i sommer, har han udfyldt den rolle til perfektion. Drachmann er god med bolden, og han arbejder stenhårdt, og mod Brøndby kan der komme rum, som han skal lukke ned. Rum, som folk som Pukki, Kahlenberg og Boysen vil forsøge at finde, og derfor får Drachmann en nøglerolle, hvis hjemmeholdet skal have point mod Brøndby.

Vidste du, at...:
I de seneste seks Superliga-kampe har Brøndby ikke tabt til SønderjyskE, og i de seneste fem kampe i Superligaen har Brøndby besejret SønderjyskE. Fire af de opgør har dog været i Brøndby, og da de to hold mødtes for et år siden i DBU Pokalen, vandt SønderjyskE. Så spørgsmålet er, hvilken del af statistikken der viser sig søndag.

Dom:
Brøndbys form på udebane indikerer, at klubben har fundamentet til at slutte i top tre, hvis altså hjemmebaneformen forbedres. SønderjyskE har vundet fire og tabt fire kampe på hjemmebane i Superligaen, og i virkeligheden er SønderjyskE også bedre på udebane. Derfor er det ikke utænkeligt, at Brøndby løber med sejren - specielt hvis Daniel Agger, Rodolph Austin og Thomas Kahlenberg er klar til at spille fra start. 1-0 til udeholdet Brøndby er toppet herfra.

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:
 

 
 
SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO