• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Sisto: Fyr Bo Henriksen eller fjern Pione

Foto: Getty Images

Ifølge Pione Sisto stod FC Midtjylland i sommer med et valg om at fyre ham eller helt at fjerne Sisto fra holdet. Og så valgte man altså første del. Offensivspilleren indikerer, at klubben tog hans parti over Bo Henriksen, fordi den var presset i forhold til europæisk deltagelse.

Af Kenneth Jensen

Mens Claus Steinlein fredag aften tog til genmæle efter første bid af Pione Sistos podcast, hvor den tidligere danske landsholdsspiller udtrykker kritik af FC Midtjylland, er anden del nu ude.

Og her fortæller Pione Sisto mere om sit syn på sagen.

Offensivspilleren, der blev sat af holdet under Brian Priske, fordi han insisterede på at spille 10'er, blev sendt helt ud i kulden af Bo Henriksen i sommer, da den tidligere FCM-træner ikke var tilfreds med præstatioonerne og indsatsen.

Siden satte Albert Capellas sig i trænerstolen, men kunne heller ikke bruge Sisto. Og det kan den nye cheftræner, Thomas Thomasberg, heller ikke.

- Det er tydeligt for mig, at grunden til, at vi ligger, hvor vi gør, er på baggrund af, hvordan jeg er blevet håndteret. Jeg har den indflydelse på holdet. Man stod i en situation, hvor man skulle finde ud af, om man ville fyre Bo eller fjerne Pione. Det var den situation, man stod i. Hvor man valgte at gå den ene vej. Man satte mig tilbage på holdet efter en kort tid på U19, fordi ledelsen mente, det var det rigtige valg, og vi skulle i Europa.

- Så kom Henrik (Jensen) ind som en midlertidig træner. Jeg har et sindssygt godt forhold til Henrik, så jeg præsterede sindssygt godt under Henrik. Den måde, han snakker til mig på, var det, jeg havde brug for. Én der siger, hvis jeg ikke gør det godt nok. Én, der er direkte. Det var det, jeg havde brug for, siger Pione Sisto i podcasten "Inside by Sisto" og forklarer:

- Når man føler, at et mennesker snakker til dig, som du har brug for, vl du også beskytte det. Du vil kæmpe for det. Sådan havde jeg det med Henrik - derfor gjorde jeg det også så godt. Efter at have trænet med U19 kørte jeg Benfica rundt. I Lissabon.

Sisto var med i tre af de fire Superliga-kampe, som FCM spillede under Henrik Jensen. Her hentede klubben fire point, og Sisto startede inde i et par stykker og scorede to gange. Samtidig var han med i et par europæiske kampe, og han scorede også på udebane mod Benfica til 1-4. Såvel som på hjemmebane mod samme hold, hvor man tabte 1-3.

I podcasten fortæller FC Midtjylland-spilleren videre, at han kom retur til FCM, fordi han ville spille Champions League, på landsholdet, vinde pokalturneringen og spille som 10'er - foruden at komme retur af personlige årsager.

Han har spillet fem landskampe, siden han kom retur til Ikast og Herning. I efteråret 2020, efter han var kommet retur til FCM, blev det også til fem Champions League-gruppespilskampe for FCM. Hanhar også vundet pokalturneringen.

Og 10'eren har han også spillet af og til, men formentlig ikke nok ifølge ham selv. Han mener også, at han ikke fik nok hjælp af folk omkring sig, så han ikke kunne finde ud af at spille 10'eren rigtigt, da han tidligere har spillet meget kant. 

Netop kravet om at spille 10'er var årsagen til, at Brian Priske i en periode holdt Sisto på bænken - det er nemlig en trænerbeslutning, ikke en beslutning, som en spiller skal tage.

I podcasten har Pione Sisto også svært ved at forstå, at det er gået, som det er gået. Og han er uenig med klubben i, at det er ham, der ikke vil træne med førsteholdet.

- Jeg kom til træning og gjorde mine ting. Men om jeg var med eller ej (i kamp), det er op til træneren. Jeg ved ikke, hvordan vi er nået herud, men jeg oplevet sådan noget før, har jeg sagt til dem, og jeg vil tage det professionelt. Jeg har min fysiske træner, og jeg skal nok klare det, siger han om situationen i FCM.

Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen har kaldt Sistos optræden for skør, mens tv-kommentator Peter Sørensen kalder hele sagen for en tragedie.

Claus Steinlein, der er administrerende direktør i FCM og fredag aften kunne glæde sig over en sejr over OB, fortæller, at han har forsøgt at trænge igennem til Sisto, men at det ikke er lykkedes. Læs mere om det her.

Offensivspilleren, der altså fortsat passer sig selv og ikke træner med førsteholdet, har kontrakt med klubben frem til sommeren 2024.