Tamme FCK skuffer fælt hjemme mod bastante AC Horsens

FC København smed for tredje gang i foråret point, da AC Horsens vandt med 1-0 i en mennesketom Parken.

AC Horsens tog forårets første sejr, da man i en mennesketom Telia Parken tildelte FC København et 0-1-nederlag i Superligaens 24. runde.

Gæsterne leverede en strålende defensiv præstation, som holdt et rådvildt FCK-hold fra de helt store muligheder.

Dermed er FCK nu ni point efter FC Midtjylland, der har spillet en kamp færre, mens Horsens snupper tre uhyre vigtige point i den tætte bundstrid i ligaen.

Ståle Solbakken var til søndagens kamp sendt på tribunen i Parken med karantæne, hvorfor assistenttræner Bård Wiggen stod på sidelinjen hos FCK.

Han kunne se FCK komme godt fra start, og efter otte minutter fik værterne første halvlegs største chance.

Anfører Carlos Zeca erobrede bolden og førte den upresset ind i feltet. Grækeren afsluttede, men hans skud fra en helt fri position sad tæt på Matej Delac, som reddede til hjørne.

Horsens havde store problemer med bolden i kampens indledning, men Bo Henriksen kunne glæde sig over den defensive indsats, der i de sidste 30 minutter af første halvleg holdt FCK fra chancer.

Dermed stod det 0-0 ved starten af anden halvleg, hvor FCK fortsat havde problemer med at bryde AC Horsens ned.

Kampen skulle frem til sit 72. minut, før FCK-angriber Michael Santos fik halvlegens største mulighed, da han efter en tilfældighed blev sendt dybt af Pep Biel. Santos' afslutning skruede dog forbi Delac og Horsens-målet.

Horsens kom mod slutningen til et par hjørnespark, hvor gæsterne viste tænder. Efter 81 minutter kom forsvarer Alexander Ludwig først på en returbold, som resolut blev sparket i kassen til en føring på 1-0.

FCK-spillerne var rådvilde, men til allersidst fik tilbagevendte Viktor Fischer en god mulighed, som Delac nok engang holdt ude af Horsens-nettet.

Derfor kunne Horsens-spillerne altså række hænderne i vejret og fejre sejren efter 90 minutter.