• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Nicklas Grodt Degn

Tidligere Brøndby-profil på pletten Sydafrika - Bundu og co. tandløse

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

To tidligere Superlige-spillere kom på tavlen i kvalifikationen til African Cup of Nations, mens en nuværende tabte og er kommet skidt fra start i jagten på en slutrunde-billet.

Af Nicklas Grodt Degn

Mens meget af fokus herhjemme er på EM-kvalifikationen og Danmarks chancer for at hente en billet til sommerens slutrunde, bliver der også spillet landsholdsfodbold i Afrika, hvor landsholdene forsøger at kvalificere sig til African Cup of Nations.

Her gjorde to tidligere Superliga-spillere sig bemærket. Den tidligere Brøndby-profil Lebogang Phiri blev helten for sit land Sydafrika, da han scorede det eneste mål i 1-0-sejren over Sudan, der bringer Sydafrika op på tre point for to kampe i AFCON-kvalifikationen.

Samtidig scorede kantspilleren Emmnuel Okwi, der har været på kontrakt hos SønderjyskE, det første mål i Ugandas 2-0-sejr over Malawi. Uganda topper nu sin gruppe med fire point for to kampe.

Mindre succes havde den nuværende Superliga-profil Mustapha Bundu, der var i aktion for Sierra Leone ude mod Benin. Sierra Leone tabte kampen 0-1 og ligger på sidstepladsen i sin gruppe med et enkelt point.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus