OBs forsvarsfyrtårn mener at den nuværende succes blev grundlagt i foråret.

OB indtager Superligaens femteplads efter fire kampe, hvor det også er blevet til clean sheet i de seneste tre kampe.

Ifølge OBs høje forsvarsspiller, Frederik Tingager, så blev grundstenene til den gode periode, som holdet er inde i, allerede lagt i foråret.

- Vi har fortsat de gode takter fra foråret, hvor vi arbejdede meget med vores organisation og med at presse på de rigtige tidspunkter. Det starter allerede ved angriberne og spreder sig naturligvis ned igennem resten af holdet. Derudover har vi også en mistillid til hinanden, der skal forstås på en positiv måde, i og med at man ikke skal forvente, at den der spiller ved siden af vinder duellen. Man skal altid forvente, at han taber den og det gør, at man er endnu mere på tæerne og klar til at bakke hinanden op. I Superligaen bliver man hurtigt straffet, så dét har vi arbejdet meget med, udover at vi naturligvis skal stå tæt i kæderne, siger Frederik Tingagaer til klubbens hjemmeside.

Derudover peger Tingagaer på, at forsvarsspillernes indbyrdes forståelse giver tryghed uanset, hvem der spiller for fynboerne.

- Om det er Jeppe, KEP eller mig selv, der spiller dernede så kender vi hinanden godt. Vi minder meget om hinanden som spillere, men vi supplerer samtidig hinanden glimrende. Der er en rigtig god konkurrence både på backerne og i det centrale forsvar, som er med til at holde os knivskarpe.

Og netop i Kenneth Emil Petersen har den 24-årige forhenværende Holbæk-spiller en rutineret spiller at læne sig op af.

- Nu har jeg været her i halvandet år, hvor jeg efterhånden er kommet rigtigt godt ind i gamet. Men jeg prøver stadig at suge til mig fra de ældre. KEP, som jeg har spillet sammen med i de sidste 3 kampe er en snu og rutineret spiller, som jeg stadig læner mig op ad. Det har været rigtig godt for mig, at han kom til klubben.

Frederik Tingager ser også muligheder for at forbedre sit spil, og særligt et aspekt har han stor fokus på.

- Man kan altid blive bedre. Og lige nu vil jeg gerne blive mere dominerende på bolden i opbygningen af spillet. Måske har det ikke været så godt de seneste par kampe, men det handler om at hanke op i sig selv og blive ved, selvom det ikke altid lykkedes. Alle kan spille bolden til siden, men jeg vil personligt gerne tage mere ansvar og initiativ, og det er noget af det, som jeg arbejder med til træning.

OB skal forsøge at holde nullet for fjerde gang i træk, når de søndag tager til Århus, hvor AGF venter.

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO