• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

Transferkongerne: Frygtløs enmandshær væltede rekorden

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Superliga-klubberne håber på at få transfermillioner i kassen under coronakrisen. Men hvem er deres største salg i historien? Her sætter vi fokus på SønderjyskE.

Af Tipsbladet.dk

Hvor gode er Superliga-klubberne til at få millioner i kassen fra spillersalg? Og hvem er deres dyreste spillersalg nogensinde?

I ansvarlighedens og smitteinddæmningens navn har vi ikke fysisk været ude i landet men har i stedet tjekket gamle regnskaber for at se, hvem der var dyrest, og hvilke klubber, der er gode til at sælge spillere.

Vi begyndte den virtuelle tur i med den nordligst beliggende Superliga-klub, som er AaB, kørte videre til Hobro, Randers og Aarhus, og er i dag i Haderslev i den sidste jyske klub, før turen går østover på færden gennem de 14 klubber i Danmarks bedste fodboldrække.

Klubbens største salg nogensinde:

Sölvi Ottesen
Pris: 10 millioner kroner

Født 18. februar 1984
Midtstopper
Island

Klubkarriere: 298 kampe/33 mål
Landshold: 28 A-landskampe for Island, 11 u-landskampe
Solgt som 26-årig
Solgt til FC København i 2010

Sölvi Ottesen rykkede videre fra København i 2013 og har været ude i verden med kontrakter i Ural, Jiangsu Sainty, Wuhan Zall, Buriram United og Guangzhou R&F, før han i 2018 vendte hjem til Vikingur i Reykjavik, som han havde forladt 14 år tidligere.

Læs også:Sölvi Ottesen på hospitalet efter derby-skade

Sölvi Ottesen var både i SønderjyskE og FC København en målfarlig midtstopper, der var en fighter og fysisk tilstedeværelse uden lige, også når der skulle spilles med småskader og skavanker.

Ottesen var decideret frygtløs i luftspillet, og var en stor del af forklaringen på, at SønderjyskE overlevede de første svære år i Superligaen.

Det var ventet, han skulle sælges, men at det blev FC København, der hentede islændingen, var lidt overraskende. I forhold til FC Københavns europæiske stil gav Ottesen-købet mening, da københavnerne der havde brug for folk, der kunne forsvare i eget felt. Han var i FC København i en svær periode efter Ståle Solbakkens exit til FC Köln og tog så efter kontraktudløb til udlandet på en række ophold i Rusland, Kina og Thailand, hvor skaderne fra tidligere i karrieren for alvor begyndte at bide. Spiller i dag for barndomsklubben Vikingur.

Læs også:Avis: Sölvi Ottesen klar for ny klub

De øvrige storsalg

Mads Bro Hansen
5 millioner til AaB i 2001

Lasse Vibe
5 millioner til IFK Göteborg i 2013

Quincy Antipas
5 millioner til Brøndby IF i 2012

Bjørn Paulsen
4,5 millioner til Esbjerg fB i 2015

Læs også:Sölvi Ottesen færdig med Danmark

SønderjyskE som sælger

Bjørn Paulsen er undtagelsen på listen over SønderjyskE's største salg, da han er lokal. De øvrige er dygtige spillere hentet udefra, der blev Superliga-profiler og derefter solgt til større Superliga-klubber, og i Lasse Vibes tilfælde udlandet.

Noget andet påfaldende er, at det er relativt længe siden, SønderjyskE's største salg fandt sted.

Det internationale transfermarked skvulper ikke nødvendigvis over til Sønderjylland, men det er påfaldende, at der ingen større salg er i SønderjyskE i de seneste fem år, hvor markedet virkelig voksede.

Man mærker, at SønderjyskE har haft et af Superligaens ældste hold, og at det ikke lykkedes at finde udenlandske profiler, der kunne skydes afsted for større beløb. Det gør det bare svært at sælge spillere, og der skal arbejdes hårdt i de kommende år for at slippe af med imaget som en klub, der ikke får ret store beløb for spillerne.

Superliga

Mere Superliga

Fokus