• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Transferplanen: Vendsyssel FF jagter forstærkninger til det sidste

Skal der købes spillere, og skal der sælges? Tipsbladet.dk analyserer løbende frem mod vinduets lukning de 14 Superliga-klubbers transferplaner. Her sættes fokus på Vendsyssel FF.

Af Torsten Kjems Hansen

Vendsyssel FF overraskede alle ved at vinde sæsonens to første kampe og dermed skyde sig i front af Superligaen. Siden har oprykkerklubben dog fået armene ned igen, men både troen og spillet på banen gør nordjyderne til et indtil videre spændende bekendtskab i landets bedste række.

Men hvad skal vi forvente os af transferaktivitet i den sidste periode af sommerens transfervindue?

Vi sætter fokus på alle 14 Superliga-holds transferbehov - denne gang er der fokus på Vendsyssel FF.

Sommerens tilgange:
Jeppe Svenningsen (Thisted)
Sebastian Czajkowski (B93)
Allan Høvenhoff (Thisted FC)
Mads Boe Mikkelsen (AGF)
Daniel Christensen (KVC Westerlo)
Søren Henriksen (FC Helsingør)
Alexander Juel Andersen (AGF)
Seyi Adekoya (Seattle Sounders)
Sander Fischer (Sparta Rotterdam)
Mikkel Wohlgemuth (HB Køge)

Sommerens afgange:
Christian Overby (HB Køge)
Mathias Schlie (kontraktudløb)
Kristian Riis (FC Midtjylland lejeaftale slut),
Yao Dieudonne (OB, lejeaftale slut) 
Mikael Anderson (FC Midtjylland, lejeaftale slut)
Mohammed Diarra (kontraktudløb)
Andres Albech (kontraktudløb)

Kommende kontraktudløb:
Brandao (Nytår 2018/19)

Her kan der sælges:
Der er næppe noget under opsejling lige nu, men ingen tvivl om, at oprykkernes største salgs-emne lige nu er bare 20-årige Moses Opondo, der har givet prøver på sin spændstige fysisk, hurtige antrit, evner i kunsten af sætte en modstander og blikket for spillet. En scoring og tre assists er Opondo noteret for i sæsonens første syv kampe, og det er uden tvivl herlig ting for Vendsyssel, at man netop nåede at forlænge kontrakten med talentet tidligere på sommeren. så samarbejdet løber helt frem til sommeren 2021.

Med andre ord skal der en god portion penge på bordet for at oprykkerne slipper deres "guldfugl." 

Her kan der købes:
Budgettet er i den absolut smalle ende af ligaen, men Vendsyssel FF arbejder alligevel hårdt på at hente de sidste kræfter ind, der skal være med til at øge bredden og konkurrencen på holdet. Mikkel Wohlgemuth blev senest hentet ind til midtbanen, men når Jens Berthel Askou håber på yderligere forstærkninger, er det efter alt at dømme til den offensive del af spillet, hvor oprykkerholdet sagtens kan trænge til mere tyngde.

Tidligere har Vendsyssel haft offensivspilleren Agon Muccoli på prøve samt målmand Richie Steinmann. Agon Muccoli er på kontrakt i Vejle Boldklub yderligere et år men er røget ud i kulden efter kritiske udtalelser om manglende spilletid.
Agon Muccoliu er bror til Abnor Muccoli, der fortsat er på holdet i Vejle Boldklub. Umiddelbart var der positive toner fremme fra træner Jens Berthel Askou omkring Muccolis kvaliteter, men ens for både Muccoli og Steinmann er, at tommelfingeren til sidst er blevet vendt ned fra den nordjyske Superliga-klub.

Senest er den hollandske kantspiller Bilal Ould-Chikh dukket op i klubben. Den nu 21-årige kantspiller har været på en ikke så sjov rutchetur siden debuten i den bedste hollandske række som 17-årige og et 11-millioner kroners salg til Benfica i 2015. Bilal Ould-Chikh er uden kontrakt og prøver sig af i Vendsyssel, der altså her ikke er presset af transferdeadline i forhold til eventuelt at tilbyde en kontrakt.

Citatet:
Træner Jens Berthel Askou til Nordjyske.dk:
- Jeg håber, der kommer til at ske noget. Vi vil gerne forstærke holdet på et par positioner, men kun, hvis vi kan få dem, vi gerne vil have, 

Nøglepersoner:
Mogens Krogh, direktør
Jens Berthel Askou - cheftræner

Superliga

Mere Superliga

Fokus