VM

Sverige er i kvartfinalen efter stærkt holdindsats

Det svenske kollektiv viste igen styrke, da de besejrede Schweiz med 1-0 i ottendedelsfinalen.

Sverige skulle tirsdag eftermiddag møde Schweiz i den næstsidste ottendedelsfinale ved sommerens VM-slutrunde i Rusland.

Det kunne på forhånd godt ligne et halvkedeligt opgør mellem to mandskaber, der har deres forcer i det defensive, men der var masser af chancer og underholdning allerede fra kampens indledning.

Schweiz stod for størstedelen af boldbesiddelsen, mens Sverige havde de største muligheder i første halvleg. Marcus Berg havde et godt forsøg, der dog blev afværget af Yann Sommer i det schweiziske mål, mens Albin Ekdal noterede sig for den klart største chance fire minutter før pausefløjtet. Mikael Lustig sendte et flot indlæg ind i det bagerste område, hvor HSV-midtbanespilleren stod helt fri, men sendte bolden over mål.

De rødblusede schweizere forsøgte af flere omgange at kombinere sig igennem den svenske betondefensiv, men når de endelig kom igennem manglede slutproduktet. Bedste chance inden pausen tilfaldt Blerim Dzemaili, der sparkede et stykke over mål fra en position inde i feltet efter flot kombinationsspil.

Efter pausen fortsatte kampbilledet med de svenske chancer og den schweiziske boldbesiddelse. De svenske muligheder tog dog til, og efter 67 minutter kom forløsningen så. Emil Forsberg sendte efter fine kombinationer en afslutning afsted fra kanten af feltet.

Bolden blev rettet af i det schweiziske forsvar, inden at den svævede ind bag en chanceløs Yann Sommer. 1-0 til Sverige.

Efter scoringen faldt Sverige lidt længere tilbage, mens Schweiz brugte lang tid på at lede efter åbningerne. Langt de fleste gange resulterede det dog i ingenting og nemme redninger for FCK-keeperen Robin Olsen.

Sverige havde i stedet gode muligheder i omstillingfasen, og i tillægstiden blev Martin Olsson sendt alene mod det schweiziske mål. Michael Lang trak i nødbremsen, og så pegede kampens dommer på pletten og sendte Lang tidligt i bad.

Efter at have set kendelsen igennem i VAR-rummet blev dommen dog omstødt til et frispark på kanten af feltet. Det ændrede derfor ikke på kampens endelige resultat, der blev 1-0 til Sverige, som nu er klar til kvartfinalen.

Her skal de møde vinderen af aftenens kamp mellem Colombia og England, der spiller kl. 20.00.