Generelle

Dialogen trives, hvor pladsen er trang

Der er trangt med plads, men det fungerer i praksis: Fem mand deles om et rum, der fungerer som cheftræner Wieghorsts kontor i FC Nordsjælland. Funktionaliteten og den daglige kommunikation er i højsædet, og nipsgenstandene begrænser sig til et par inkognito pokaler og en omdiskuteret Arsenal-plakat. »Personligheden hos menneskene bag er vigtige,« mener chefen, der lytter og lærer med åben dør og i øvrigt efterlyser en kuglepentyv.

Et stykke nede i katakomberne under Farum Park finder vi Morten Wieghorsts kontor - eller hans og hans er måske så meget sagt, for den tidligere Celtic-kriger deler nemlig arbejdspladsen bag skrivebordet med fire øvrige i trænerstaben.

Foran døren til venstre adviserer et skilt navnene på de fem herrer, og idet man entrer døren, mødes man af et markant hvidt lys fra hele lokalet. Overalt går den lyse farve igen, bortset fra den store, mørke fladskærm. Væggene er overplastrede med kalendere i meterstørrelse, tavler, papirer og andre adviseringer om navne, tidspunkter osv. Her er det praktiske i højsædet, og her arbejdes der! Ingen halvnøgne damer eller andet løssluppent, der kan adsprede éns tanker fra gerningen, bortset fra en enkelt (temmelig forkætret) Arsenal-plakat.

»Ja, John [Bredal] får lidt røg for plakaten dér. Jeg giver ham ikke så meget røg, fordi jeg rigtig godt kan lide Arsenal. Det er mere de andre, der holder med Liverpool, Tottenham og hvad der ellers er dernede, der giver ham gas. Jeg har ikke brug for at have en Celtic-plakat, de kender mit standpunkt, så vil jeg hellere give dem lidt verbalt indimellem. Ellers har vi ikke noget udenoms dikkedarer på kontoret, pladsen udnyttes fuldt ud, også på væggene,« smiler cheftræneren med henvisning til de tæt plastrede vægge, hvor et stykke bart tapet er ligeså sjældent som et dansk hold i Champions League.

Praktisk at sidde sammen
Morten Wieghorst befinder sig i det fjerneste hjørne fra døren, hvor han har sin faste plads, der ikke er større eller udmærker sig markant fra de øvrige ansattes.

»Jeg stiler ikke imod at få mit eget kontor. Det er fint at have folk omkring sig, for vi kommunikerer meget, så det er mere praktisk, at vi sidder tæt sammen. Det er lidt trangt med pladsen, men det arbejder vi med. Det gør ikke noget at sidde tæt, men lydniveauet er ikke altid godt, når alle fem snakker samtidigt og nogle er på telefonen. Så vi skal have lidt flere lokaler i nærheden, hvor man kan gå afsides, når det bliver nødvendigt. I øjeblikket bruger vi nogle andre lokaler her i komplekset,« fortæller Wieghorst, inden han hilser på en netop ankommet Mark Strudal.

Zulu-træneren optræder som U19- og angrebstræner på deltid et par gange ugentligt i FCN, hvor han finpudser indlæg og afslutninger i den nordsjællandske trup. Også Lars Høgh er tilknyttet klubben som målmandstræner, og netop samspillet med hjælpetrænere som Høgh og Strudal foregår på kontoret.