Generelle

Fleksibelt uden faste rammer

Kent Nielsen har intet kontor i AC Horsens. Han har flere, idet han flytter rundt mellem forskellige rum, som det nu bedst passer. Men en fast plads med stol, pc og en dør med hans navn på, finder man ikke.

Kent Nielsens kontor? Han har ikke noget! Det er svaret, der møder én, når man indfinder sig i AC Horsens midlertidige administrationsbygning tæt ved klubbens stadion. Og hvad gør man så, når man er sat til at beskrive cheftræneren i de rammer, han arbejder under i den administrative del af trænerhvervet?

Man opsøger manden i gemakkerne under Casa Arena Horsens, hvor der findes flere af de lokaler, han huserer i uden for banen; det være sig omklædningsrummet, receptionens kontor eller det store, lyse alrum, hvor spillerne spiser, og Kent Nielsen kan indkalde til videoanalyse på rummets tv-skærm. I dette rum med højt til loftet, nye møbler og store gulv-til-loft-vinduer sætter han undertegnede stævne. Salen er delt af en skydevæg, som er slået for. Vi sætter os i den ledige del med tv og bordfodbold, mens spillere som Adam Eckersley, Morten Rasmussen og Martin Spelmann, der alle har taget den modsatte vej, end Kent gør om få måneder, sidder og spiser på den anden side af væggen.

Intet behov for ringbind
”Overordnet set mener jeg ikke, der i dagligdagen er et kæmpe behov for at have et fast sted som træner, så længe man har adgang til lokaler, når der er brug for det. De snakke mellem spillerne og mig, der foregår hele tiden, jamen de sker på træningsbanen eller i omklædningsrummet, men vi sætter os ikke officielt ned. Skulle der være brug for det, så gør vi det. Forberedelsen til træning foretager jeg enten hjemme eller på et roligt sted herovre. Jeg har ikke brug for mange ringbind, telefonnumre på diverse agenter eller andet i den retning, det er klubben ikke stor nok til heller. Med hensyn til video og dvd har vi muligheden, men nu har vi ligget i byggerod i over snart tre år, så der er nye faciliteter på vej. Derfor er det hele midlertidigt lige nu,” forklarer Kent Nielsen.

Hele klubben er således i en overgangsfase mht. nye rammer, der vil opstå i det færdigbyggede stadion til foråret, men det virker ikke tyngende på hverken spillere, administrativt personale eller chefcoach Nielsen, at klubben ligger i byggerod.

”Sådan er det, og det affinder vi os med. Vores trænersnakke foregår ofte i omklædningsrummet, og det samme med taktikforberedelsen, der er ikke så meget dér. Jeg ved godt, der måske er nogle moderne trænere, der kører meget med dvd- og videoanalyse, og der har man da helt klart behov for et kontor, hvis det er det, man går op i. Jeg ved, Brøndby har det, og det ville da være godt at have bedre tekniske og taktiske faciliteter,” siger Horsens snart forhenværende træner.

Det lyder som om, at du trives med ikke at have dit eget, hvor du kan lukke døren?
”Jamen, det kan jeg jo gøre, hvis der er behov for det, men i min hverdag kan jeg ikke se, at jeg skulle have behov for at kunne lukke døren hver eneste dag. Dertil er mit job for udadvendt, og er der telefonsamtaler, hvor andre ikke skal høre det, går jeg afsides med mobilen. Der er faciliteter, jeg kan disponere over, som det her spise- og møderum. Så er der omklædningsrummet samt et par kontorer ovre i klubben. Skal der være mere diskrete kontraktforhandlinger, er der møderum i den anden ende af det samlede kompleks [Horsens Forum], som stadion er en del af. I stedet for et lille rum har jeg mange flotte og luftige lokaler at vælge imellem, ja, både omklædningsrummet og stadion udgør delvist også mit kontor,” slår Kent Nielsen fast og napper en slurk af et kaffebæger i klubbens mørkegule farve.

Bruger sjældent pc
Hvor tager den tidligere udlandsprof i bl.a. Aston Villa sig af forberedelserne til kamp og træning?
”Jeg har det fint med at forberede træningen derhjemme. Det giver en vis fleksibilitet, og det er rart ikke hele tiden at have folk omkring sig. Hvis man sidder på et kontor og forbereder ting, er man alligevel i en eller anden grad mere disponibel i forhold til at sidde derhjemme i ro. Eller man gør tingene på sin fridag (Kent Nielsen laver gåseøjne i luften), hvor de andre er ude af huset, ofte tirsdage. Den arbejdsrytme passer mig også fint mht. træningsplanlægning, og skal jeg have skrevet noget, har vi et par kontordamer. Jeg bruger heller ikke computer særlig meget.