Ligakrigerne: Lasse Vigen igen på tavlen for Fulham

The Championship fik igen i denne uge nyt tophold, og så vi fik også en danskerscoring. Læs, hvordan det gik til i Ligakrigerne.

Ligakrigerne giver dig hver uge de fedeste højdepunkter fra samtlige kampe i de engelske divisioner.

The Championship

Lad os starte med at afsløre det med det samme. Watford er nyt tophold i The Championship.

Watford havde i denne weekend besøg af Millwall hjemme på Vicarage Road. Allerede efter 12 minutter kom udeholdet dog i front, da Martyn Woolford med en lækker skudfinte gjorde sig selv fri i feltet, inden han tørt bankede kuglen i kassen. Watfords Matej Wydra fik dog lidt heldigt udlignet efter 36 minutter, da han kiksede en afslutning, hvorefter bolden alligevel strøg forbi David Forde i Millwall-målet.
Mindre tilfældigt så det ud kort før pausen, da Daniel Tozser fra kanten af feltet tordnede et frispark op i nettaget til 2-1 føring for Watford. Watfords Giann Munari ville dog også være med og efter en times spil tordnede han en halvflugter langs jorden ind til slutresultatet 3-1.

Se Munaris smadre bolden ind med en halvflugter efter 0:43 i denne video.

Derby County tabte samtidig med 2-1 på udebane til nyoprykkede Brentford. Giftige Chris Martin havde ellers bragt Derby i front efter en halv time, da han kom på først på et fladt indlæg fra venstre, men Andre Gray fik udlignet kort efter pausen, da han udnyttede en god omstilling. Fire minutter inde i dommerens tillægstid faldt det vindende mål, da indskiftede Stuart Dallas på smuk vis drejede kuglen op i krogen fra kanten af feltet.

Se Stuart Dallas sene sejrsmål efter 1:08 i denne video.

Gary Rowett havde sin debut som manager for Birmingham, og det klarede han glimrende, da det blev til 0-0 i Midlands-derbyet mod Wolverhampton.

Middlesbrough smuttede forbi Wolverhampton, da de slog Rotherham med 3-0 i denne weekend. Patrick Bamford, som Boro har lejet i Chelsea, sparkede Middlesbrough i front efter otte minutter, inden Yanic Wildschut flot satte en mand og smed kuglen op i nettaget til 2-0 allerede efter 19 minutter.
Nemmere gjorde Rotherhams Jordan Bowery det ikke ligefrem, da han ti minutter senere modtog et direkte rødt kort for at sparke ud efter en Boro-spiller. Det var derfor en formsag for Middlesbrough at køre sejren hjem, og Lee Tomlin kunne nemt sætte bolden ind til slutresultatet 3-0 kort før tid, da Rotherhams forsvar nærmest lignede forsvarskegler.

Blackpool præsenterede også deres nye manager i denne weekend, men Lee Clark måtte se sine drenge tabe med 2-0 til Ipswich. David McGoldrick og Daryl Murphy scorede målene.

Også Leeds fyrede i sidste uge manageren, og det er foreløbig også uden succes, da det i denne weekend blev til et 3-1 nederlag ude mod Cardiff. Cardiffs Bruno Ecuele headede hjemmeholdet i front efter en times spil, inden Federico Macheda efter 67 minutter kunne bringe Cardiff yderligere i front, da hans skud langt udefra blev rettet af. Med et kvarter tilbage af kampen blev Casper Sloth sendt på banen og blot to minutter senere reducerede Leeds ved Alex Mowatt. Lige lidt hjalp det dog, da Leeds forsvaret og keeper Marco Silvestri slet ikke talte sammen, så Kenwyne Jones nemt kunne sparke bolden i et tomt mål til 3-1.

Se Kenwyne Jones sparke verdens nemmeste bold i mål efter 1:02 i denne video.

Kit Symmons er i denne uge blevet ansat som permanent løsning i Fulham, og det fejrede han ved at spille 3-3 med Wigan Athletic i en underholdende kamp, der også bød på to røde kort.
Adam Forshaw bragte Wigan i front på straffespark efter ni minutter, inden Lasse Vigen efter en halv time udnyttede sløset forsvarsspil hos Wigan til at bringe balance i regnskabet. Danskerens andet mål i sæsonen.

Se Lasse Vigen smide bolden i kassen efter 0:17 i denne video.

Seks minutter senere bragte Bryan Ruiz Wigan i front, da han med brystet skubbede bolden det sidste stykke over stregen. Den stilling holdt frem til det 54. minut, hvor Wigans midtbanespiller fra Honduras, Roger Espinoza, tog sagen i egen hånd og dundrede bolden ind fra lang afstand.

Se Espinozas skønne mål efter 0:35 i denne video.

Godt så det til gengæld ikke ud for Fulhams Ross McCormack, da han på bare fem minutter blev præsenteret for to gule kort og smidt i bad efter 77 minutter.
Det udnyttede Shaun Maloney til at bringe Wigan i front efter 82 minutter, inden holdkammeraten Leon Barnett også blev smidt i bad for en nødbremse tre minutter senere. Bryan Ruiz udlignede på det efterfølgende straffespark.
William Kvist kom ikke på banen for Wigan, mens Lasse Vigen spillede hele kampen for Fulham.

Nottingham Forest' kedelige form fortsatte, da de i denne uge tabte 3-0 til Huddersfield. Joel Lynch headede et langt indkast i mål efter bare ét minut, inden Nahki Wells også brugte hovedet til at bringe Huddersfield på 2-0 efter 20 minutter. Grant Holt smækkede bolden ind til slutresultatet 3-0 efter 54 minutter, da han scorede på en resolut afslutning fra kanten af feltet.

Blackburn snuppede denne weekend tre point i hjemmekampen mod Reading. Rudy Gestede blev kampens mand i skysovs, da han scorede to mål for Rovers. Glenn Murray scorede Readings kasse, mens Ben Marshall stod for kampens flotteste mål, da han scorede til 2-1 for Blackburn på et fint frispark.

Se Ben Marshall dreje en frisparksbold ind efter 0:44 i denne video.

Charlton fik også point denne weekend, da de spillede 1-1 med Sheffield Wednesday. Royston Drenthe bragte Wednesday i front efter en fænomenal solotur, inden Igor Vetokele udlignede med 20 minutter tilbage af kampen. Målet var Vetokeles nummer syv i denne sæson.

Se Drenthes smukke solotur efter 0:06 i denne video, mens Vetokeles mål kan ses efter 0:46.

Bournemouth har gang i en forrygende sæson er efter denne weekend på ligaens 2. plads, da Brighton & Hove Albion uden Casper Ankergren i truppen, tabte med 3-2.
Brightons Gordon Greer bragte lidt uheldigt Bournemouth i front på et selvmål efter 25 minutter, inden Adrian Colunga fik udlignet kort efter. Kort før pausen bragte Marc Pugh dog igen Bournemouth i front.
Brightons Sam Baldock udlignede efter en time, inden Yann Kermorgant afgjorde sagerne for Bournemouth med sin straffesparksscoring efter 77 minutter. I fredagens kamp havde Norwich slået Bolton med 2-1 på to mål af Cameron Jerome, da han først udnyttede en friløber og siden pandede et hjørnespark i kassen. Chung Young Lee fik pyntet på resultatet fire minutter før tid.

Ugens bedste: Lasse Vigen kom igen på tavlen, og det er fremragende. Den danske midtbanespiller er efterhånden fast mand på Fulhams midtbane, og det må snart kunne belønnes med en A-landsholdsudtagelse.

Ugens værste: Derby County tabte førstepladsen, da de måtte se Brentford løbe med alle tre point i overtiden. Det er simpelthen ikke godt nok af et tophold, og The Rams er nu gledet ned som nummer fem i The Championship.

Se hele stillingen i The Championship her.

League One

Det er efterhånden overflødigt at skrive, at Bristol City igen i denne weekend vandt deres kamp i League One. Turen var denne gang kommet til Oldham Athletic, der måtte indkasere et 1-0 nederlag på Kieran Ricardo Agards mål efter en lille times spil.

Da Preston North End samtidig tabte med hele 3-0 til Rochdale på udebane, har Bristol City nu fem point ned til Preston på andenpladsen i rækken. Jack O’Connell og Ian Henderson bragte Rochdale i front efter henholdsvis 28 og 32 minutter, da først O’Connell pandede kuglen ind, inden Henderson sparkede et fladt indlæg i kassen. Efter en times spil lukkede Matt Done kampen, da han udnyttede katastrofalt forsvarsspil i Preston-defensiven til at gøre det til 3-0.
Et flot resultat af Rochdale, da Preston havde vundet deres seneste syv kampe.

Se Matt Done have let spil efter 1:06 i denne video.

Milton Keynes Dons holder også til i toppen, og denne weekend blev det til 2-1 sejr over Swindon. Jonathan Obika havde ellers bragt Swindon i front efter en omstilling bare seks minutter inde i kampen, men Dele Alli udlignede på et flot spark efter 51 minutter.

Se Dele Allis fine sparketeknik efter 0:32 i denne video.

Otte minutter senere scorede Antony Kay det afgørende mål, da han skrabede en frisparksbold det sidste stykke over stregen.

Notts County tabte lidt overraskende 2-1 hjemme til Walsall. Notts’ bundrutinerede midtbanespiller Gary Jones bragte Walsall i front på et selvmål efter et kvarter, inden Garry Thompson udlignede efter en halv time. Walsalls Tom Bradshaw scorede det afgørende mål på straffespark efter en times spil.

Scunthorpe fik deres første sejr under manager Mark Robins, da det blev til en 2-1 sejr over Peterborough på udebane. Luke Williams bragte bundholdet Scunthorpe i front efter et kvarter, inden Conor Washington fik udlignet efter en times spil. Hjemmeholdets Ricardo Santos lavede dog selvmål ti minutter senere, og så kunne Scunthorpe snuppe alle tre point.

Crawley havde igen i denne uge Brian Jensen på bænken, da de noget skuffende måtte nøjes med 1-1 på hjemmebane mod Crewe. Udeholdets George Cooper sparkede bolden i kassen efter tyve minutter, da han udnyttede et fladt indlæg fra højre, inden målræven Izala McLeod sparkede udligningen ind med 20 minutter tilbage af opgøret.

Chesterfields angrebsproblemer fortsætter, efter de denne weekend spillede 0-0 mod Yeovil. Chesterfield har nu kun scoret én gang i de sidste fire kampe.

Doncaster vendte tingene på hovedet og endte med at vinde 2-1, da de besøgte Bradford. Sekunder før pausefløjtet viste Jonathan Stead sublim afslutningsteknik, da han sparkede en bold op i krogen fra kanten af feltet.

Se Jonathan Stead smide bolden op i hjørnet efter 0:07 i denne video.

Udeholdets Reece Ebara udlignede efter en time, da han kom først på en bold tæt under mål, inden Curtis Main med et drømmehug sikrede Doncaster alle tre point ti minutter senere.

Se Curtis Main med den vanvittige afslutning efter 0:52 i denne video.

Port Vale slog Colchester med de samme cifre, da Mark Marshall og Colin Daniel havde bragt dem i front, før Freddie Sears fik reduceret. Freddie Sears havde tilmed brændt et svagt sparket straffespark ved stillingen 0-0.

Oprykkerne fra Fleetwood slog Gillingham med 1-0 hjemme på Highbury Stadium, da Tom Hitchcocks med god teknik havde tæmmet en returbold og følt sparket den ind efter tre minutters spil.

Sam Winall stod for kampens eneste mål, da han headede et hjørnespark i kassen, da Barnsley slog Sheffield United på udebane med samme cifre.

Afslutningsvis spillede Leyton Orient og Coventry 2-2 i en underholdende kamp på Matchroom Stadium. Coventrys Jim O’Brien udnyttede en forsvarsfejl til at bringe The Skyblues i front efter 35 minutter, inden Scott Cuthbert headede udligningen i mål efter 54 minutter.
Et kvarter senere brugte Leyton Orients Jay Simpson også hovedet, da han stangede en hjørnesparksbold i kassen. Dybt inde i overtiden udlignede Jim O’Brien dog føringen, da han lidt heldigt sparkede kuglen ind til 2-2.

Ugens bedste: Rochdale viste, at de er et hold, man skal regne med i denne sæson, da de stensikkert slog Preston, der ellers er i forrygende form. Godt gået af Keith Hills drenge, der de seneste tre kampe har scoret ni mål i alt.

Ugens værste: Crawley var i store problemer på hjemmebane mod ligaens bundprop fra Crewe. Med hiv og sving blev det ene point hævet hjem, i en kamp, der skulle have givet en komfortabel sejr til hjemmeholdet.

Se hele stillingen i The Championship her..

League Two

Wycombe Wanderers er tilbage i toppen af League Two, efter de slog Oxford United med 2-1 på udebane. Danny Hylton havde ellers bragt Oxford i front på et straffespark efter 37 minutter, inden Paul Hayes udlignede ti minutter efter pausen, da han pludselig stod helt blank midt i feltet.
Peter Murphy sikrede Wycombe alle tre point, da han efter en times spil flot headede bolden i kassen til 2-1. I tillægstiden fik Danny Hylton chancen for at sikre point til Oxford, da han fik endnu et forsøg fra de 11 meter, men denne gang brændte han på det skammeligste, da han nærmest sparkede bolden ud af stadion.

Luton måtte til gengæld lade sig nøje med 1-1 på udebane mod Exeter, efter de ellers havde vundet de seneste otte kampe. Lutons Scott Griffiths headede et hjørnespark i mål efter tre minutter, inden Exeters Tom Nichols scorede på et straffespark med et kvarter tilbage af kampen.

Også Burton og Plymouth spillede 1-1 i denne weekend. Flot opspil betød, at Alex MacDonald kunne bringe Burton i front efter en halv time på en afslutning, der trillede i mål. Reuben Reid udlignede til slutresultatet 1-1 på straffespark efter 70 minutter.

Det resultat betød, at Shrewsbury kunne klatre op på tredjepladsen efter deres udesejr på 2-1 over Dagenham & Redbridge. Billy Bingham havde ellers bragt Dag & Red foran 1-0 allerede efter seks minutter, da han udnyttede Damien Batts fine forarbejde. Mange troede derfor, at Dag & Red skulle snuppe alle tre point, da Shrewsburys Jermain Grandison kort inde i anden halvleg fik direkte rødt kort. Sådan gik det dog ikke, da Shrewsburys Andy Mangan med en svær, svær detalje sparkede en halvflugter i kassen i fuld sprint efter 70 minutter, inden Liam Lawrence dybt, dybt inde i tillægstiden sikrede Shrewsbury de tre point på et straffespark.

Se Andy Mangans smukke mål efter 0:36 i denne video.

Bury er ny nummer fire i rækken, efter de slog Cambridge United med 2-0 på et fint mål af Nicky Adams, der med en kontrolleret afslutning fra kanten af feltet gjorde det til 1-0, inden Danny Rose også scorede i første halvleg.

I bunden af rækken har Tranmere ikke vundet i 11 kampe i træk. Det blev dog til uafgjort for tredje runde i træk for bundholdet, da de spillede 2-2 med Stevenage på hjemmebane. Tranmeres Michael Ihekwe så ikke ud til at have den bedste dag på jobbet, da han først lavede selvmål og derefter headede Stevenages Lee Bernard helt fri, så han nemt kunne score til 2-0 efter 64 minutter. To minutter efter bragte Steven Jennings dog spænding tilbage i opgøret, da han behandlede en returbold på fornemste vis og sparkede den op i hjørnet.

Se Steven Jennings dejlige spark efter 0:32 i denne video.

Stakkels Michael Ihekwe fik dog lov at gøre skaden god igen, da han seks minutter inde i dommerens tillægstid pludselig stod med bolden midt i feltet og sparkede udligningen ind til 2-2.

Hartlepool, der også er at finde i bunden, spillede også 2-2 denne weekend, da de havde besøg af Newport County. Chris Zebroski og Aaron O’Connor havde bragt Newport i front, men en udvisning til Andy Sandell blev dyr for udeholdet. Hartlepool viste nemlig god moral og på to mål i kampens sidste ti minutter formåede de at hente det ene point. Især Michael Duckworths udligning efter 87 minutter fortjener en gentagelse.

Se Michael Duckworth sætte to mand i feltet, inden han scorer efter 0:56 i denne video.

York City vandt deres første kamp i ni forsøg, da Diego de Girolamos kasse kort før pausen var nok til at slå Cheltenham.

Hjemme på Sixfields Stadium havde Northampton besøg af Wimbledon, og det endte med at ende lykkeligst for hjemmeholdet, der vandt 2-0. Kaid Mohamed scorede på en flugter efter fint opspil efter en halv time, inden Alex Nicholls lukkede kampen med sin scoring til 2-0 efter 94 minutter.

Southend var igen Mads Ibenfeldt i truppen, da de i denne weekend slog Mansfield med 2-1 på udebane. Ryan Leonard havde bragt Southend i front efter en indøvet hjørnesparkskombination, inden David Worrall med et havlkikset skud gjorde det til 2-0 efter 70 minutter. Unge Ollie Palmer fik reduceret otte minutter senere efter elendigt forsvarsspil.

Se weekendens dårligste clearing efter 0:52 i denne video.

Portsmouth kørte sikkert over Carlisle med 3-0 i denne weekend. Craig Westcarr åbnede scoringen efter tre minutter, før Miles Storey på et fremragende kontraløb scorede til 2-0 for Pompey, inden Danny Hollands lukkede kampen med et kvarter tilbage.

Se Portsmouths smukke kontraspil efter 0:25 i denne video.

Afslutningsvis slog Accrington Stanley rivalerne fra Lancashire, Morecambe, med 2-1 fredag aften. Luke Joyce bragte Stanley i front på et straffespark efter fem minutter, inden Shay McCartan scorede til 2-0 fem minutter senere. Paul Mullin fik reduceret for Morecambe fem minutter efter pausen.

Ugens bedste: Sikke en dag på kontoret for Michael Ihekwe, der først lavede selvmål og siden kostede endnu et mål, før han dybt inde i overtiden scorede det udlignende mål for Tranmere, der sikrede sig point for tredje weekend i træk.

Ugens værste: Newports Andy Sandell må have røde ører, efter han blev smidt i bad ovenpå en batalje med en Hartlepool-spiller på et tidspunkt, hvor Newport var i fuld kontrol. Efterfølgende kom Hartlepool tilbage i kampen og sikrede sig 2-2.